bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC strikt Van Anholt voor twee jaar

NAC strikt Van Anholt voor twee jaar

18/06/2018

NAC heeft een akkoord bereikt met Pelé van Anholt. De 27-jarige vleugelverdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, zette maandagmiddag zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis. Daarmee is de Parel van het Zuiden tot medio 2020 verzekerd van de diensten van de geboren Fries. 

Kingsley Pelé van Anholt, zoals zijn volledige naam luidt, werd geboren in Sneek en zette zijn eerste schreden van zijn voetbalcarrière op een steenworp afstand in Bolsward. Bij de plaatselijke voetbalclub CAB maakte hij als jonge jongen indruk en dat leverde een overstap naar sc Heerenveen op. Hij doorliep de jeugdopleiding van de Superfriezen en tekende in 2009 als A-junior zijn eerste profcontract. Een jaar later werd hij uitgeleend aan FC Emmen, op dat moment samenwerkingspartner van de Friese club. Van Anholt ontwikkelde zich volgens plan bij de toenmalige Eerste Divisionist en keerde na een seizoen terug op het oude nest. Van 2011 tot 2016 speelde hij vervolgens 127 wedstrijden voor Heerenveen, om daarna voor een seizoen de overstap te maken naar Willem II. Vorige zomer vertrok hij transfervrij naar LA Galaxy. Gedurende zijn Amerikaanse avontuur, waarbij hij oog in oog stond met Andrea Pirlo en David Villa, droeg hij vijf keer het shirt van Los Galácticos. Zijn American Dream eindigde vervolgens abrupt als gevolg van een kruisbandblessure, waar hij inmiddels volledig van is gerevalideerd. De Fries vervolgt zijn carrière nu in Breda, waar de Parel van het Zuiden hem transfervrij naartoe heeft weten te halen.   

Hans Smulders: “Met het vastleggen van Pelé hebben we de eerste nieuwe versterking voor komend seizoen binnen. Pelé is een speler die zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan en brengt daarnaast een hoop ervaring met zich mee. Hij is bekend met de Eredivisie en kent de verwachtingen op het hoogste niveau. Daarmee is hij een gewenste aanvulling voor de selectie. We zijn blij dat we hem hebben kunnen overtuigen om voor NAC te komen spelen en hem kunnen presenteren als nieuwe aanwinst voor onze club.” 

Pelé van Anholt: “Ik ben blij dat ik vandaag heb mogen tekenen voor deze mooie club. Gedurende de onderhandelingen voelden de gesprekken met Hans Smulders direct erg goed. In mijn carrière heb ik vaak genoeg in het Rat Verlegh Stadion gespeeld, ik ken de Avondjes NAC dus zeker en ben blij dat ik die komend seizoen veelvuldig mee mag maken. Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt aan mijn herstel en ben inmiddels weer topfit. Ik kan niet wachten om aan het seizoen te beginnen.”

.
 
Wij komen uit in de: