bezig met laden...

Nieuwsarchief

Kastaneer tekent voor twee seizoenen in Breda

Kastaneer tekent voor twee seizoenen in Breda

25/06/2018

NAC Breda heeft de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Na Pelé van Anholt, hebben de Bredanaars nu ook een akkoord bereikt met Gervane Kastaneer. De 22-jarige aanvaller die het afgelopen seizoen actief was bij 1. FC Kaiserslautern, tekende vanochtend een contract dat hem tot medio 2020 aan de club verbindt.

De geboren Rotterdammer met roots op Curaçao speelde in zijn jonge jaren bij SC Feyenoord, de amateurtak van Feyenoord Rotterdam, en FC Dordrecht waar hij op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het betaald voetbal maakte. ADO Den Haag merkte het talent van de jonge aanvaller op en nam hem over van De Schapenkoppen. In Den Haag speelde hij zijn eerste wedstrijden vervolgens bij de A-junioren, alvorens hij werd toegevoegd aan het eerste elftal. In totaal was Kastaneer vier seizoenen actief bij De Residentieclub, met een tussenpozen van een seizoen waarin hij werd verhuurd aan FC Eindhoven. Daarnaast kwam hij in de afgelopen seizoenen uit voor respectievelijk Nederland Onder 19, Nederland Onder 20 en Nederland Onder 21. Vorige zomer verkaste hij naar 1. FC Kaiserslautern, uitkomend in de 2. Bundesliga. De aanvaller speelde in Duitsland 14 wedstrijden en mocht aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekken. Kastaneer keert nu dus na een seizoen van afwezigheid terug in de Eredivisie, de Parel van het Zuiden heeft hem voor twee seizoenen vastgelegd.

Hans Smulders: “Met het contracteren van Gervane hebben we een gewenste versterking voor onze aanval binnen. Hij is een fysiek sterke speler met veel loopvermogen die op iedere positie in de aanval uit de voeten kan, met een voorkeur voor de elf-positie. Daarnaast is hij een voetballer die ondanks zijn jonge leeftijd de nodige ervaring in de Eredivisie heeft. Wij zien veel potentie en kwaliteiten in hem en zijn blij dat hij zijn loopbaan wil vervolgen in Breda.”

Gervane Kastaneer: “Ik heb de afgelopen weken veel gesprekken gevoerd en ik was direct enthousiast over deze club. Vandaar dat ik blij ben dat ik vandaag heb kunnen tekenen voor twee seizoenen. Spelen voor NAC is een mooie stap in mijn carrière. Ik heb veel over de club gehoord en ga de komende twee seizoenen alles geven, waarbij ik natuurlijk hoop op veel doelpunten en assists.”
 
Wij komen uit in de: