bezig met laden...

Nieuwsarchief

Carolina kiest voor avontuur in Breda

Carolina kiest voor avontuur in Breda

29/06/2018

NAC Breda heeft Jurich Carolina voor drie jaar vastgelegd. De 19-jarige verdediger komt over van PSV, waar hij de afgelopen drie seizoenen uitkwam voor Jong PSV in de Jupiler League. De Parel van het Zuiden heeft de verdediger tot medio 2021 vastgelegd.

De Curaçaos-Nederlandse voetballer zette zijn eerste schreden van zijn voetbalcarrière bij het Limburgse FC Hoensbroek. Daar viel hij binnen no-time in het vizier van Fortuna Sittard. De verdediger speelde vier seizoenen in de jeugdopleiding van de Fortunezen en verruilde het geel-groen vervolgens voor het rood-wit van AZ. Na drie seizoenen in de Zaanstreek werd Carolina opgepikt door PSV, waar hij werd opgenomen in de selectie van Jong PSV en zich ontpopte tot een vaste waarde binnen het beloftenteam. Daarnaast speelde de linkspoot heel wat interlands voor Jong Oranje en maakte hij onlangs zijn debuut voor Curaçao, zijn geboorteland. Carolina tekent nu voor een driejarig avontuur in Breda.

Technisch Directeur Hans Smulders: “We zijn de afgelopen periode actief bezig geweest om de verschillende openstaande posities binnen het elftal in te vullen. Daarbij hebben we voor de defensie gekeken naar het type speler met veel loopvermogen, om de flanken te kunnen bespelen. Jurich kwam daar al snel bij naar voren, zijn profiel past uitstekend binnen onze wensen en daarom hebben we ons uiterste best gedaan om hem naar Breda te halen. Hij is nog jong, maar heeft al veel wedstrijdervaring opgedaan de afgelopen seizoenen bij Jong PSV. Ik ben blij dat we hem hebben kunnen overtuigen om voor NAC te komen spelen.”

Jurich Carolina: “NAC is een mooie vervolgstap in mijn carrière. Op het moment dat de club interesse toonde hoefde ik niet lang na te denken. Vanuit sportief oogpunt krijg ik bij NAC de kans om wedstrijden te spelen op Eredivisieniveau. De speelwijze die de club hanteert sluit goed aan bij mijn kwaliteiten. Ik ben een explosieve voetballer die houdt van duels en graag mee naar voren gaat. Daarnaast is NAC gewoon een hele mooie club. Ik kan niet wachten om iedere thuiswedstrijd voor 19.000 supporters te spelen!”

 
Wij komen uit in de: