bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC versterkt zich met Gregory Leigh

NAC versterkt zich met Gregory Leigh

29/06/2018

NAC Breda heeft een akkoord bereikt met Gregory Leigh. De 23-jarige verdediger zette vrijdag zijn handtekening onder een overeenkomst voor drie jaar. Leigh komt over van het Engelse FC Bury, waarmee hij het afgelopen seizoen actief was in de League One. De nieuwe aanwinst tekent voor drie seizoenen in Breda.  

Leigh werd geboren op een steenworp afstand van Manchester en begon zijn voetbalcarrière bij de lokale voetbalclub: Sale United. Op negenjarige leeftijd werd zijn talent opgemerkt door Manchester City. De linkspoot doorliep in tien jaar tijd de jeugdopleiding van The Citizens en werd in seizoen 2014/2015 verhuurd aan Crewe Alexandra F.C., op dat moment actief in de League One. Bij de club uit Crewe maakte Leigh vervolgens zijn debuut in het betaald voetbal. Na een seizoen, waarin hij in totaal 42 wedstrijden speelde, verkaste de vleugelverdediger naar achtereenvolgens Bradford City en FC Bury. De afgelopen twee seizoenen acteerde de Engelsman met FC Bury in de League One, de derde divisie van Engeland. De Bredase BVO haalt hem nu voor drie jaar naar Breda.

Technisch Directeur Hans Smulders: “Wij zijn bewust op zoek gegaan naar een type speler als Gregory, omdat we vanuit onze speelstijl de flanken optimaal willen gebruiken. Daar is veel loopvermogen voor nodig. Gregory is een atletische en explosieve linksback, die een belangrijke schakel kan vormen tussen de verdediging en de aanval. Met zijn loopvermogen heeft hij veel drive naar voren en daarmee is hij een waardevolle toevoeging voor de selectie. Ik ben blij dat hij vanaf vandaag deel uit maakt van onze club.”

De 23-jarige Leigh kan niet wachten tot zijn nieuwe avontuur in Breda van start gaat: “Vanaf het moment dat ik kennis maakte met de club, voelde ik mij direct thuis. Ik ben warm ontvangen in Breda en besloot meteen de kans om hier te spelen aan te grijpen. Het is een mooie uitdaging voor mij. Ik kom uit een fysieke competitie en zie de Eredivisie als een mogelijkheid om mezelf op technisch gebied te ontwikkelen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en het beste uit mezelf te halen voor NAC.”

 
Wij komen uit in de: