bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC huurt Palmer-Brown van City

NAC huurt Palmer-Brown van City

07/07/2018

NAC Breda huurt het aankomende seizoen Erik Palmer-Brown van Manchester City. De 21-jarige centrale verdediger was in de afgelopen jaargang actief voor KV Kortrijk, uitkomend in de hoogste voetbaldivisie van België, en heeft in de Parel van het Zuiden een nieuw onderkomen gevonden voor seizoen 2018/2019. De overgang is nog onder voorbehoud van de 'international clearance'.

De Amerikaan Palmer-Brown genoot een groot gedeelte van zijn jeugdopleiding bij Sporting Kansas City en tekende in de zomer van 2013 zijn eerste profcontract bij de club uit Kansas. In 2014 maakte de verdediger vervolgens zijn debuut in de Major League Soccer, de hoogste voetbalcompetitie van de Verenigde Staten en Canada. Halverwege seizoen 2015/2016 werd Palmer-Brown verhuurd aan FC Porto, waar hij tot december 2016 minuten maakte in Porto B. The Wizards haalden hem vervolgens terug naar Amerika waarna hij negen maanden werd verhuurd aan Swope Park Rangers. In de winterstop meldde Manchester City zich aan het adres van de rechtspoot en namen hem over van Sporting Kansas City. The Citizens leenden hem vervolgens direct uit aan KV Kortrijk, waar hij in de tweede seizoenshelft negen wedstrijden speelde. Daarnaast maakte de verdediger in mei zijn debuut voor het Amerikaanse elftal. De Parel van het Zuiden huurt Palmer-Brown nu op haar beurt voor een seizoen van Manchester City.

Technisch Directeur Hans Smulders: “Voordat we de zomerstop in gingen hebben we gekeken naar posities die opnieuw moeten worden ingevuld voor het nieuwe seizoen. Aan de hand daarvan zijn we opzoek gegaan naar spelers. De vleugels zijn inmiddels ingevuld en met Erik hebben we nu ook de gewenste versterking voor de centrale verdediging binnen. Erik is een speler met snelheid en daarnaast is hij sterk in de een-op-een duels. Hij heeft van nature een drang naar voren en kan dankzij zijn goede passes een belangrijke schakel zijn in de opbouw van achteruit. Wij zijn blij dat hij een jaar naar Breda komt.”

Palmer-Brown: “Ik ben heel blij dat ik hier ben en kijk uit naar het seizoen. Ik heb vorig seizoen al veel wedstrijden van de eredivisie gekeken. De speelstijl ligt mij goed. Ik heb bovendien veel goede dingen gehoord over NAC. Van spelers uit de eredivisie die ik ken heb ik gehoord dat de steun van de supporters ongelofelijk is."

.
 
Wij komen uit in de: