bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC huurt Ilić officieel van Manchester City

NAC huurt Ilić officieel van Manchester City

03/08/2018

NAC Breda heeft zich officieel versterkt met Luka Ilić. De 19-jarige middenvelder wordt komend seizoen gehuurd van Manchester City. Ilić was al enige tijd in Breda in afwachting van het nodige papierwerk en is inmiddels speelgerechtigd voor de Parel van het Zuiden. De afgelopen twee seizoenen speelde hij op huurbasis voor Rode Ster Belgrado, waarmee hij het afgelopen seizoen kampioen van Servië werd.

De in Niš (Servië) geboren Ilić begon zijn carrière bij lokale voetbalclub Filip Filipovic. In 2014 maakte hij de overstap naar Rode Ster Belgrado, waar hij de rest van de jeugdopleiding doorliep en op zijn zestiende al debuteerde in het eerste elftal. De linksbenige middenvelder werd in 2016, samen met zijn eveneens talentvolle broer Ivan, ontdekt door Manchester City. City nam de broertjes over van de club uit Belgrado, maar besloot dat ze hun loopbaan voorlopig bij Rode Ster konden vervolgen. Luka speelde het afgelopen seizoen twaalf wedstrijden in de Super Liga, de hoogste voetbaldivisie van Servië, en kwam tweemaal tot scoren. De jongeling bereikte met zijn club de kwartfinale van het nationale bekertoernooi en werd daarnaast kampioen van Servië. In november debuteerde hij in de Onder 21 van zijn geboorteland tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk Onder 21, daarbij scoorde hij direct. De Parel van het Zuiden huurt de Serviër voor een seizoen van The Citizens.

Technisch Directeur Hans Smulders: “Met Luka hebben we een jonge talentvolle voetballer met veel potentie aan de selectie toegevoegd. Hij ontwikkelt zich in een razendsnel tempo en heeft het afgelopen seizoen bij Rode Ster laten zien dat hij klaar is voor een vervolgstap in een nieuwe competitie. We zijn blij dat we van zowel City als Luka zelf het vertrouwen krijgen om zijn ontwikkeling voor te zetten in Breda. Met zijn spelinzicht, creativiteit en aanvallende kwaliteiten is hij een uitstekende toevoeging op het middenveld. Daarnaast heeft hij een goede voorzet en kan hij ook uit de voeten als vleugelspeler.”

Luka Ilić: “Ik ben erg blij dat ik komend seizoen in Breda mag spelen. Na de goede verhalen die ik de afgelopen tijd heb gehoord over de club en de supporters heb ik heel veel zin om te beginnen aan het nieuwe seizoen. Ik ga mijn uiterste beste doen om het beste uit mezelf te halen en het mooiste voetbal te spelen dat ik kan!”

.
 
Wij komen uit in de: