bezig met laden...

Nieuwsarchief

Paolo Fernandes blijft bij NAC

Paolo Fernandes blijft bij NAC

12/07/2018

Paolo Fernandes is ook volgend seizoen te bewonderen in het geel-zwart van NAC Breda. De 19-jarige Spaanse aanvaller wordt ook in seizoen 2018/2019 gehuurd van Manchester City. Fernandes speelde afgelopen jaar ook al op huurbasis in Breda. Met zijn fijne techniek was hij een van de smaakmakers in de geel-zwarte formatie. 

Fernandes begon zijn voetbalcarrière bij UD Balsas Picarral in zijn geboorteplaats Zaragoza en kwam al gauw in de jeugdopleiding van hoofdmacht Real Zaragoza terecht. Zijn voetbaltalent werd vervolgens ook buiten de Spaanse landsgrenzen opgemerkt. In 2013 verruilde hij de jeugdopleiding van Zaragoza voor die van Manchester City, waar hij als 15-jarige direct bij de Onder 18 instroomde. Twee seizoenen later werd hij toegevoegd aan het EDS team van de Citizens, het beloftenteam voor jonge talenten. Daar maakte hij in zijn eerste jaar indruk met zijn dribbels, overzicht en fraaie treffers. In 22 wedstrijden scoorde Fernandes maar liefst 11 doelpunten en bereidde hij er vijf voor.

Afgelopen zomer kwam de jonge Spanjaard op huurbasis naar Breda, waar hij 25 keer het geel-zwart droeg. Tweemaal kwam hij tot scoren, waarvan de treffer in de laatste thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen het meest memorabel was. Het huwelijk tussen de Parel van het Zuiden en Fernandes is dus nog niet over, want ook komend seizoen is hij te bewonderen op de Nederlandse velden.  
 
Technisch Directeur Hans Smulders: "Het is goed nieuws dat we Paolo nog een seizoen aan de selectie toe kunnen voegen. Hij is een zeer talentvolle speler die met zijn aanvallende impulsen een waardige toevoeging is. Paolo is nog jong en het afgelopen seizoen was het eerste seizoen dat hij volledig mee heeft gedraaid op het hoogste niveau. Hij heeft hard moeten werken voor een plek in het elftal en dat heeft ervoor gezorgd dat hij grote stappen heeft gezet. Dat maakt dat hij ten opzichte van vorige zomer veel meer ervaring heeft en bekend is met de Eredivisie en onze werkwijze. Het komende jaar krijgt hij bij ons de kans om zijn kwaliteiten nog verder te ontwikkelen en is het zaak dat hij deze weer optimaal in gaat zetten. Een bijkomend voordeel is dat hij ook andere, nieuwe spelers vanuit Manchester City wegwijs kan maken bij NAC.” 
 
Paolo Fernandes is op zijn beurt blij dat hij nog een jaar in Breda mag blijven. "Ik ben natuurlijk heel erg blij. Ik wil hier meer spelen en proberen het verschil te maken. Vorig jaar ging het richting het einde van het seizoen steeds beter. Hopelijk kan ik die vorm doortrekken naar het komende seizoen. Toen ik hier wegging aan het einde van het afgelopen seizoen, had ik gelijk het gevoel dat ik terug moest komen. Zeker ook omdat ik iedereen hier nu ken, erg fijne mensen, en natuurlijk voor mijn ploeggenoten. Ik ga dit seizoen weer alles geven."

 
Wij komen uit in de: