bezig met laden...

Nieuwsarchief

Muric keert terug naar Manchester City

Muric keert terug naar Manchester City

22/08/2018

NAC en Manchester City hebben overeenstemming bereikt over een directe terugkeer van Arijanet Muric naar The Citizens. De doelman kwam begin deze maand op huurbasis richting Breda, maar door personele problemen in het doel van Manchester City keert hij sneller dan verwacht weer terug richting Engeland. City Football Group helpt NAC volgens afspraak op verschillende manieren met het zoeken van een spoedige en geschikte oplossing voor de uitdaging die hiermee ontstaat in het Bredase doel.

De 19-jarige Muric werd 31 juli gepresenteerd als nieuwe aanwinst voor de Parel van het Zuiden. De Zwitserse-Montegrijn maakte in de weken daarvoor veel indruk tijdens het trainingskamp van Manchester City in de Verenigde Staten. In zijn eerste wedstrijd tegen Konyaspor raakte Muric nog geblesseerd, waardoor hij zijn debuut voor NAC even moest uitstellen. Afgelopen weekend maakte hij alsnog zijn officiële debuut in het Rat Verlegh Stadion. In de wedstrijd tegen De Graafschap keepte de boomlange keeper de volle 90 minuten. Door de onvoorziene situatie blijft het voor Muric bij die ene wedstrijd.

Hans Smulders: “Door de blessure van de tweede doelman is Manchester City in een situatie gekomen, die we vooraf niet hadden voorzien. Ondanks dat er ook is gekeken naar andere oplossingen, hebben we uiteindelijk moeten besluiten om Aro weer terug te laten keren naar Manchester. Het hebben van een samenwerking betekent ook dat je elkaar probeert te helpen in dit soort situaties van overmacht. Wij helpen Manchester City met de terugkeer van Aro en uiteraard helpt City Football Group ons weer met het oplossen van de situatie die hierdoor is ontstaan in het doel bij NAC. Het is zeker niet hoe we het voor ogen hadden, maar ik ben ervan overtuigd dat NAC uiteindelijk sterker uit deze situatie gaat komen.”
 
Wij komen uit in de: