bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC onderuit tegen Excelsior

NAC onderuit tegen Excelsior

25/08/2018

NAC heeft zaterdagavond niet het tweede Avondje NAC op rij weten te winnen. In het eigen Rat Verlegh Stadion verloor het met 0-2 van een effectief Excelsior. 

Beide ploegen begonnen met veel energie aan de wedstrijd, gretig opzoek naar de drie punten. Waar NAC degelijk begon met een goed positiespel, was het Excelsior dat makkelijk combineerde en daarmee de verdediging van de Bredanaars uitprobeerde. Zowel Menno Koch als Gianluca Nijholt kleunden er flink in en kregen direct een gele kaart gepresenteerd van scheidsrechter Manschot. Hoewel de Parel van het Zuiden na tien minuten spelen steeds beter in het eigen spel kwam, kreeg het een luttele minuten later toch de deksel op de neus. Na ongelukkig uitverdedigen, was het Messaoud die Excelsior op een 0-1 voorsprong zette.

De ploeg van Mitchell van der Gaag oogde vervolgens beduusd en had even de tijd nodig om zich te herpakken. Het waren vooral onzorgvuldigheden die maakten dat NAC zichzelf tekort deed. Excelsior profiteerde hiervan door steeds razendsnel te counteren. Greg Leigh leek na een half uur spelen uiteindelijk dichtbij de gelijkmaker te zijn, maar een speler van Excelsior wist dit te voorkomen door de bal kort voor de doellijn weg te halen. Het spel verzandde vervolgens, waardoor er tot aan de rust weinig échte hoogtepunten te bespeuren waren.

Na rust kwam NAC met een wijziging uit de kleedkamer. Gianluca Nijholt maakte plaats voor Paolo Fernandes. De thuisploeg leek de boodschap te hebben begrepen en ging er vol in. De Parel van het Zuiden speelde aanvallender en feller en het leek een kwestie van tijd voordat de ploeg kansen gingen creëren om een doelpunt af te dwingen. Het tegendeel was echter waar. In de 54e minuut schoot Fortes aan de andere kant van het veld de 0-2 binnen; een koude douche voor de geel-zwarten. 

Met het publiek erachter besloot de thuisploeg niet op te geven en bleef het opzoek gaan naar de aansluitingstreffer. Gervane Kastaneer was dichtbij met een afstandsschot, dat net over het doel van doelman Stevens verdween. In de 69e minuut kreeg de Parel van het Zuiden vervolgens de 1-2 op een presenteerblaadje. Na ingrijpen van de VAR, kreeg het een penalty na een handsbal van Mattheij. Mitchell te Vrede ging achter de bal staan, maar zag zijn poging gekeerd worden door Stevens. Daarmee ging een belangrijk kantelmoment verloren en zakte NAC weer weg in het spel van voor rust. 

Met nog een kwartier spelen besloten de thuissupporters nog maar eens extra achter de ploeg te gaan staan. Excelsior had de defensie echter goed op orde en maakte het NAC keer op keer moeilijk in de eindfase. Daarbij wist het zelf steeds efficient om te gaan met balverlies van de geel-zwarten en stond het een aantal keer redelijk eenvoudig op de Bredase zestien, al resulteerde dat niet direct tot grote kansen. 

In de slotfase deelden de geel-zwarten nog een aantal speldenprikjes uit, maar het was duidelijk dat het niet in staat was om een vuist te maken tegen de Rotterdammers. Daardoor bleef de stand steken op 0-2 en gingen de drie punten zaterdagavond mee naar Kralingen. 

Volgende week zondag 2 september treft NAC wederom een Rotterdamse tegenstander. In De Kuip wacht dan het Feyenoord van Giovanni van Bronckhorst. De aftrap van dit duel is om 16:45. 

Opstellingen

NAC: Niemczycki, Verschueren, Koch, Mets, Leigh, Rosheuvel (Kastaneer '58), Nijholt (Fernandes '46), Ilic ('80 Van der Gaag), Kali, El Allouchi, Te Vrede

EXCELSIOR: Stevens, Fortes, Mattheij, Matthys, Burnet, Schouten, Koolwijk, Messaoud ('88 El Hankouri), Anderson ('75 Haspolat), Ómarsson, Mahmudov ('80 V.d. Meer)


Gele kaarten:

NAC: Koch, Nijholt, Ilic, 

Excelsior: Fortes, Mattheij 


Rode kaarten:

NAC: - 

Excelsior: - 


Scoreverloop: '15 Messaoud, '54 Fortes

 
Wij komen uit in de: