bezig met laden...

Nieuwsarchief

Theo Zwarthoed voor minimaal een jaar naar NAC

Theo Zwarthoed voor minimaal een jaar naar NAC

27/08/2018

NAC Breda heeft zich versterkt met Theo Zwarthoed. De 35-jarige doelman tekende maandagmiddag een eenjarig contract in Breda, met de optie op nog een jaar. Zwarthoed stond vorig seizoen nog onder de lat bij het Excelsior van onze huidige hoofdtrainer Mitchell van der Gaag.

Met zijn 35 jaar heeft de geboren Volendammer heel wat ervaring, sinds 2001 pendelt hij tussen de Eredivisie en de Eerste Divisie. De sluitpost begon zijn carrière bij FC Volendam, waarna hij werd overgenomen door AZ. De Alkmaarders verhuurden hem vervolgens respectievelijk aan Excelsior en RKC. In 2009 keerde Zwarthoed terug naar FC Volendam, waar hij tot 2012 actief was. In de seizoenen die volgden kwam de doelman uit voor De Graafschap, Go Ahead Eagles, De Dijk en Excelsior. Nu heeft hij gekozen een avontuur van minimaal één jaar in Breda.

Technisch Directeur Hans Smulders over de komst van Zwarthoed: “Na vorig seizoen hebben we de balans opgemaakt en de conclusie getrokken dat we graag een ervaren doelman wilden toevoegen aan ons keepersgilde. We kwamen daarbij al snel uit op Theo en hebben een tijd geleden voor het eerst gesprekken gevoerd. Na de plotselinge terugkeer van Muric naar Manchester zijn de gesprekken vorige week in een stroomversnelling geraakt en hebben we hem bereid gevonden om naar Breda te komen. Naast de komst van Theo zetten we in op het halen van nog een doelman, waarmee we ervoor willen zorgen dat de rust en stabiliteit definitief terugkeert in het doel van NAC.”

Theo Zwarthoed: “Ik ben blij dat we na veel gesprekken eruit zijn gekomen. Ik wil met mijn ervaring ervoor zorgen dat het rustiger wordt onder de lat en daarnaast de jonge jongens helpen. Door de jaren heen ben ik hier vaak geweest en kwam hier altijd graag. Ik ben oprecht trots om nu voor NAC uit te mogen komen."
 
Wij komen uit in de: