bezig met laden...

Nieuwsarchief

Mühren verbindt zich voor één seizoen aan NAC

Mühren verbindt zich voor één seizoen aan NAC

30/08/2018

NAC Breda heeft met Robert Mühren de gewenste aanvallende versterking binnengehaald. De Parel van het Zuiden huurt de 29-jarige aanvaller voor één seizoen van Zulte Waregem. Vorig seizoen speelde Mühren op huurbasis voor Sparta. Namens de Rotterdammers vond hij zeven keer het net en was hij goed voor vijf assists.

Mühren werd geboren in Purmerend, op een steenworp afstand van Volendam, waar hij als kind dan ook lid werd van RKAV Volendam. Het neefje van oud-voetballers Gerrie en Arnold Mühren bleek eveneens het voetbaltalent in de genen te hebben en werd ingelijfd door de jeugdopleiding van Ajax. Na vier jaar in Amsterdam keerde de aanvaller terug naar Volendam, waar hij in 2011 zijn debuut in het betaald voetbal maakte onder de vlag van de plaatselijke FC. De spits scoorde, met name in zijn laatste seizoen (27 keer) aan de lopende band en dat leverde een transfer naar AZ op. Gedurende drie seizoenen stond Mühren onder contract in Alkmaar, waarna hij in de winter van 2017 over werd genomen door Zulte Waregem. Afgelopen seizoen speelde hij het gehele seizoen op huurbasis voor Sparta, waarvoor hij 28 wedstrijden in actie kwam. Met zijn komst naar Breda is Mühren ook komend seizoen te zien in het Nederlandse voetballandschap en biedt hij de Parel van het Zuiden desgewenst meer mogelijkheden in de voorhoede.

Hans Smulders: “De afgelopen periode hebben we druk gezocht naar een goede aanvulling voor onze spitspositie. Dat valt nog niet mee, aangezien het gaat om een positie waar in de markt veel vraag naar is. We hebben veel gesprekken gevoerd en zijn blij dat we Robert hebben overtuigd om voor NAC te kiezen. Hij is een ander type dan we al in huis hebben en past goed in het profiel van een spits die de ruimtes achter de laatste lijn van de tegenstander kan opzoeken. Hij kan goed uit de voeten als enige spits, maar juist ook goed samen met Mitchell te Vrede spelen. Daarmee heeft onze staf nu meerdere opties voor de invulling van de aanvallende speelstijl.”

Robert Mühren: “Het is voor mij allemaal snel gegaan. Vanochtend zat ik nog in België en nu sta ik als een gelukkig mens hier in het Rat Verlegh Stadion. Ik speel het liefst net achter de spits, maar kan met mijn diepgang net zo goed renderen als enige spits. Het is in ieder geval mijn bedoeling om dit seizoen veel aan spelen toe te komen en het publiek op zoveel mogelijk doelpunten en assists te trakteren."

.
 
Wij komen uit in de: