bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC verliest cruciaal duel in Groningen

NAC verliest cruciaal duel in Groningen

02/12/2018

NAC is zondag onderuit gegaan in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Na 57 minuten kopte Mitchell Te Vrede de ploeg nog op een 1-2 voorsprong, maar daarna ging het alsnog mis. Vier daaropvolgende treffers van de thuisploeg zorgden voor een 5-2 eindstand.

NAC trad in het Hitachi Capital Mobility Stadion aan met één wijziging in de ploeg ten opzichte van het duel tegen Ajax vorige week. Op de linkervleugel kreeg Giovanni de Korte de voorkeur boven Mounir El Allouchi. Daarnaast keerden zowel Karol Mets als Robert Mühren terug van een blessure, zij namen plaats op de bank.

De wedstrijd was krap zeven minuten bezig toen Benjamin van Leer de bal al uit het net moest vissen. Na een voorzet van Doan nam Mahi de bal knap in een keer vanuit de lucht op de slof, die er vervolgens binnenkant paal in vloog. Zo keek NAC al vroeg tegen een achterstand aan.

Toch kwamen de Bredanaars vrij snel met een antwoord. In de 16e minuut kon een alerte Mikhail Rosheuvel de bal bij de tweede paal tegen de touwen schieten en hielp hij de gasten terug in de wedstrijd. Een wedstrijd waarbij nogal wat op het spel stond en waar beide ploegen beurtelings het heft in handen namen. Het spel ging heen en weer zonder dat daar echte grote kansen uit kwamen. De 1-1 ruststand was dan ook terecht.

Na rust oogde het spel bij NAC met vlagen onrustig en slopen de slordigheden in de ploeg. Desondanks hield de ploeg van Mitchell van der Gaag zich staande en kwam het zelfs op voorsprong. Mitchell te Vrede kwam in de 56e minuut hoger dan doelman Padt en kopte NAC naar een 1-2 voorsprong. Waar het vervolgens niet lang plezier van had. Twee minuten later maakte Doan alweer de gelijkmaker.

FC Groningen rook vervolgens bloed en besloot door te drukken. Het wachten was op de 3-2. Die viel uiteindelijk ook in de 76e minuut dankzij een doelpunt van Zeefuik. Het leed werd allemaal nog erger voor NAC, toen in de slotminuten ook nog de 4-2 van Mahi en 5-2 van Memisevic vielen. Een pijnlijke nederlaag voor de Parel van het Zuiden.

Volgende week zondag ontvangt NAC in eigen huis Vitesse. De aftrap van dit duel is om 16:45 uur.

Statistieken

Opstellingen

FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Doan, Memisevic, Reis, Warmerdam (67' Mendes Moreira), Hrustic (87' Van de Looi), Mahi (88' Absalem)

NAC: Van Leer, Sporkslede, Klomp (81' Mühren), Koch, Palmer-Brown, Mashart, Verschueren, Nijholt, Rosheuvel, Te Vrede, Korte (74' El Allouchi)

Gele kaarten

FC Groningen: Te Wierik

NAC: -

Rode kaarten

FC Groningen: -

NAC: -

Scoreverloop: 1-0 Mahi (6'), 1-1 Rosheuvel (16'), 1-2 Te Vrede (56'), 2-2 Doan (58') 3-2 Zeefuik (76'), 4-2 Mahi (85'), 5-2 Memisevic (90')
 
Wij komen uit in de: