bezig met laden...

Nieuwsarchief

Invalidelift weer in gebruik

Invalidelift weer in gebruik

06/12/2018

Goed nieuws voor de mindervaliden NAC-supporters. Aankomende zondag, rondom de thuiswedstrijd tegen Vitesse, wordt de invalidenlift weer in gebruik genomen. Dat betekent dat de rolstoelers weer plaats kunnen nemen op de vertrouwde plekken. Daarmee komt een einde aan de ontstane situatie rondom de lift, die voor alle betrokken partijen te lang heeft geduurd.

NAC heeft er maanden geleden voor gekozen om de kosten voor een nieuwe lift te dragen en daarmee prioriteit te geven aan het oplossen van het probleem. De discussie over de financiële verantwoordelijkheid is destijds doorgeschoven naar een later moment om niet nog meer vertraging op te lopen. De levertijd van de speciaal op maat gemaakte lift besloeg vervolgens negen-en-een-halve maand. Ondanks verwoede pogingen, lukte het de club destijds niet om deze periode te verkorten.

Onlangs was het moment eindelijk daar en is een verzwaarde hydraulisch aangedreven lift met een hefvermogen van zeker 1000 kg geplaatst. De zogenaamde ramp die naar de lift leidt is tijdelijk en wordt gedurende de winterstop vervangen door een blijvende. Dit staat het gebruik van de lift echter niet in de weg. Daarmee is verzekerd dat iedereen vanaf NAC - Vitesse op een goede manier zijn of haar plaats op de tribune in kan nemen.

Convenant De Zonnebloem

NAC hecht veel waarde aan een goede toegankelijkheid voor minder valide supporters. Daarom heeft de club enkele maanden geleden samen met Stichting De Zonnebloem een onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van het Rat Verlegh Stadion voor minder valide supporters. Naar aanleiding daarvan voert de Bredase BVO de komende periode nog een aantal verbeteringen door.
 
Wij komen uit in de: