bezig met laden...

Nieuwsarchief

Feiten & weetjes NAC - Vitesse

Feiten & weetjes NAC - Vitesse

06/12/2018

Zondag staat het een na laatste thuisduel van 2018 op het programma. NAC ontvangt op 9 december Vitesse in het Rat Verlegh Stadion. Om 16:45 uur gaat de bal rollen in Breda. Hieronder vind je alvast wat feiten en weetjes van het duel, met dank aan Opta.

- Hoewel NAC vorig seizoen de drie punten in eigen huis hield (1-0 winst), is de onderlinge balans in de recente historie niet in het voordeel van de Bredanaars. Van de laatste negen ontmoeting won NAC slechts dat ene duel en gingen er zeven wedstrijd verloren. 

- De thuisbalans tegen de Arnhemmers is sowieso een doorn in het oog voor NAC. Alleen tegen Ajax (12%) wist NAC minder vaak te winnen dan tegen Vitesse (27%).

- Zeven van de laatste veertien goals van NAC ontstonden uit standaardsituaties en opvallend vaak was Mikhail Rosheuvel betrokken, zowel als aangever (3) als maker (2). 

- Rosheuvel is samen met Mitchell te Vrede en Luka Ilic betrokken bij nagenoeg alle doelpunten van NAC. Alleen de penalty van Gianluca Nijholt tegen Feyenoord had geen statistische inbreng van een van het trio spelers, hoewel de penalty wel werd veroorzaakt dankzij een overtreding op Rosheuvel. 

- De tegenstander van zondag, Vitesse, heeft het in het begin van haar duels achterin goed op orde. De ploeg ontving in de laatste tien eredivisieduels in het eerste half uur geen enkel tegendoelpunt tegen en hield in november in alle duels (4) het doel voor rust schoon.

- NAC daarentegen heeft moeite om het achterin dicht te houden. De ploeg wist al twaalf competitiewedstrijden op rij de 'nul' niet te houden. De laatste keer dat het Bredase doel schoon werd gehouden was tegen die andere ploeg uit Gelderland. In de thuiswedstrijd tegen De Graafschap werd het 3-0 voor NAC.

- De bezettingsgraad van het Rat Verlegh Stadion is ook dit seizoen ongekend hoog en het lijkt erop dat het record van afgelopen seizoen deze jaargang gebroken gaat worden. Tot nu toe zaten er gemiddeld 18.689 supporters in het Rat Verlegh Stadion voor wedstrijden van NAC, wat een bezettingsgraad van 98,3 betekent. Dat is samen met Ajax en FC Emmen het meeste van de eredivisie. 

Laatste kaarten
Ook aankomende zondag zit het Rat Verlegh Stadion weer ramvol. Er zijn nog maar enkele tientallen kaarten beschikbaar, op B1 (Hoofdtribune) en de vakken aan de zijkant van de Eretribune (F1/F2/F8/F9). Kaarten bestel je via NACtickets.nl en de Service- & Informatiedesk.

 
Wij komen uit in de: