bezig met laden...

Nieuwsarchief

2: Los Ganadores!

2: Los Ganadores!

07/01/2019

Terwijl de rest van Spanje deze maandag weer langzaam tot leven kwam na de festiviteiten van Drie Koningen (6 januari), mocht de Parel van het Zuiden vandaag weer gewoon op hoge intensiteit aan de bak. Niets feest, voetballen! ’s Ochtends nam trainer Van der Gaag een select groepje onder handen op het trainingsveld, ’s middags stond de oefenwedstrijd tegen St. Truiden op het programma. Dankzij doelpunten van Robert Mühren en Mikhail Rosheuvel wist NAC met 2-1 te winnen.

Paolo Fernandes, Giovanni Korte, Anouar Kali, Gervane Kastaneer en Karol Niemczycki vonden maandagochtend hun weg naar het trainingsveld. Fernandes, Kastaneer en Kali zijn op de weg terug van een blessure, Korte trainde uit voorzorg apart van de groep. Na een ontspannen warming-up en aansluitende rondo gooide Van der Gaag de trainingsintensiteit omhoog en was het zweten voor de mannen. Kleine ruimte, één keer raken, kappen/draaien en tot slot onder tijdsdruk en met flink wat  meters in de benen afwerken.

Ondertussen hield de wedstrijdselectie zich gedeisd om zich op te maken voor de oefenwedstrijd tegen St. Truiden. Van Leer, Karami, Mets, Koch, Leigh, Van Anholt, Verschueren, Nijholt, Mühren, Rosheuvel en Te Vrede startten in de basis. Gedurende de wedstrijd werden respectievelijk El Allouchi, Reuvers en Mashart ingebracht. Klomp ontbrak vandaag, hij kampt met lichte klachten en kreeg rust.

Voor de tientallen toeschouwers was de oefenpot op het tapijt van La Manga Club aantrekkelijk om bij te wonen. Zowel NAC als de nummer zes van België lieten goed voetbal zien en creëerden veel kansen. Waar St. Truiden in de eerste fase van de wedstrijd vaker de weg naar het Bredase doel vond, waren de rollen, met name na rust, omgedraaid. Dit resulteerde in de 59e minuut dan ook in een 1-0 voorsprong voor ‘de thuisploeg’. Na een goede voorzet van Mitchell te Vrede, rondde Robert Mühren met een fraaie volley af.  NAC vergat vervolgens de 2-0 te maken, waarop de wetten van het voetbal in werking traden; In de 72e minuut kon Boli bij de tweede paal namens St. Truiden de gelijkmaker binnenschuiven. De minuten tikten weg, NAC hield drang naar voren en toen was daar in de 85e minuut Mikhail Rosheuvel. Na een individuele actie, inclusief dubbele schaar, schoot de rechtsbuiten van buiten de zestien de bal snoeihard in de kruising en tekende daarmee wonderschoon voor de 2-1. Zo boekte de ploeg van Mitchell van der Gaag vanmiddag een goede overwinning.

Met dit positieve resultaat in het hoofd en in de benen vervolgen de geel-zwarten morgen het trainingskamp met een ochtendtraining en een middag rust.

.

Foto's

NAC - Sint-Truiden (2-1)NAC - Sint-Truiden (2-1)NAC - Sint-Truiden (2-1)NAC - Sint-Truiden (2-1)
NAC - Sint-Truiden (2-1) 13 foto's 07 januari 2019 Bekijken
 
Wij komen uit in de: