bezig met laden...

Nieuwsarchief

Terugblik: Ook NAC O19 op trainingskamp

Terugblik: Ook NAC O19 op trainingskamp

14/01/2019

Niet alleen het eerste elftal van NAC Breda was de afgelopen week te vinden onder de Spaanse zon. NAC O19 reisde de grote broer namelijk achterna voor een vierdaags trainingskamp in Lloret de Mar. In Catalonië bereidden Willem Weijs en zijn ploeg zich voor op de tweede seizoenshelft.

Het gaat goed met NAC O19. Het team plaatste zich na een goede eerste seizoenshelft voor de zogenaamde kampioenspoule van de Eredivisie voor A-junioren. Dit houdt in dat ze na de winterstop bij de beste 8 ploegen van Nederland horen, ook na de zomerstop komt de ploeg van Willem Weijs uit in de kampioenspoule. Daarmee is het team dus het hele kalenderjaar 2019 verzekerd van Eredivisievoetbal.

Dat betekent dat in de winterstop de messen weer geslepen moeten worden en daarom trokken de jonge telgen van de Bredase BVO een paar dagen naar de Spaanse zon. Tijdens het korte trainingskamp werkten zij twee trainingen af op Camp de Futbol Municipal, het stadion van Lloret CF en stond op zaterdag een oefenwedstrijd op het programma. In Barcelona trof het de Gelderse hoofdklasser vv Duno. Dankzij een benutte penalty van Jan Paul van Hecke won de mini-Parel van het Zuiden met 1-0.

Uiteraard werd er ook ruimte ingebouwd voor een stukje teambuilding. In de avonduren stonden groeps- en individuele gesprekken op het programma, waarin de eerste seizoenshelft werd geëvalueerd en doelstellingen voor de tweede seizoenshelft op zijn gesteld.    
 
Wij komen uit in de: