bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC hengelt Lundqvist binnen

NAC hengelt Lundqvist binnen

17/01/2019

NAC Breda heeft met Ramon Pascal Lundqvist de tweede nieuwe versterking van deze winterse transferperiode aangetrokken. De 21-jarige aanvallend ingestelde middenvelder komt over van PSV, waar hij zijn wedstrijden speelde bij Jong PSV. Donderdag zette hij zijn handtekening onder een contract voor de komende 2,5 jaar.

Zoals de naam wellicht al doet vermoeden werd Lundqvist geboren in het Zweedse Algutsrum. Op zijn twaalfde werd hij gescout door Kalmar FF, waarvan het eerste elftal uitkomt in de hoogste voetbaldivisie van Zweden. De creatieve aanvallende middenvelder trok met zijn goede spel de aandacht van PSV en maakte in de zomer van 2013 op 16-jarige leeftijd een buitenlandse transfer naar de Eindhovenaren. Daar kwam hij in actie voor PSV O17, PSV O19 en Jong PSV, alvorens hij op 10 september 2016 zijn debuut in de Eredivisie maakte. Een paar maanden later bereikte hij een nieuwe mijlpaal toen hij in mocht vallen tijdens het Champions League duel van PSV tegen Atlético Madrid. Een blessure belemmerde vervolgens zijn opmars richting het eerste elftal. Dit seizoen speelde Lundqvist zijn wedstrijden bij Jong PSV, in 17 wedstrijden maakte hij 7 doelpunten en gaf hij 6 assists.

Lundqvist is blij met zijn keuze voor de Bredase club: "Het is voor mij mooi dat het rond is gekomen met NAC. Er was wat interesse van andere clubs, maar ik heb met mijn hart voor NAC gekozen. Ik ben nu op het moment aangekomen in mijn carrière dat ik zoveel mogelijk wedstrijden op het hoogste niveau wil spelen. In Breda zie ik veel kansen om mezelf te ontwikkelen en kan niet wachten om mijn steentje bij te dragen aan de prestaties van het elftal."
 
Wij komen uit in de: