bezig met laden...

Nieuwsarchief

Oualid Agougil (O14) einde seizoen naar Ajax

Oualid Agougil (O14) einde seizoen naar Ajax

01/02/2019

Jeugdspeler Oualid Agougil heeft een overstap naar De Toekomst in Amsterdam afgedwongen. De 13-jarige verdediger van NAC Onder 14 vertrekt aan het einde van dit seizoen naar Ajax Onder 15.

Agougil kwam in 2016 over van Unitas ’30 en is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen bij NAC. De Nederlands-Marokkaanse voetballer maakte in de afgelopen jaren grote stappen, wat hem onlangs nog een plekje opleverde bij Oranje Onder 14. In december 2018 werkte Oualid met leeftijdsgenoten een tweedaagse trainingsstage af op de KNVB Campus in Zeist. De familie Agougil is overigens goed vertegenwoordigd in de jeugdopleiding van de Parel van het Zuiden, Sabir, de 17-jarige broer van Oualid, speelt op het middenveld bij NAC O19.

Tim Gilissen, Manager Jeugdopleiding: “Ondanks het feit dat we het betreuren dat jonge talenten de opleiding verlaten, blijft het wel een compliment dat topclubs bij ons rondkijken. We zijn de afgelopen jaren bezig met het neerzetten van een goede jeugdopleiding en bouwen aan een sterk opleidingsprogramma. Dit zorgt voor erkenning, zowel op regionaal niveau als landelijk niveau en dat resulteert logischerwijs in interesse van andere clubs. In de toekomst hopen wij onze talentvolle voetballers zo lang mogelijk aan de club te binden en uiteindelijk af te leveren aan het eerste elftal. Voor nu blijven we aan de weg timmeren en zijn we uiteraard trots op Oualid. We willen hem veel succes wensen bij Ajax”

NAC ontvangt voor de speler een opleidingsvergoeding conform de reglementen van de KNVB.

 
Wij komen uit in de: