bezig met laden...

Nieuwsarchief

Feiten & weetjes NAC - AZ

Feiten & weetjes NAC - AZ

07/02/2019

NAC moet vrijdag proberen de huidige negatieve reeks te onderbreken en gaat in eigen huis op zoek naar de eerste driepunter van 2019. AZ is daarbij de tegenstander. De ploeg uit Alkmaar staat op een verdienstelijke vierde plek en is het nieuwe kalenderjaar uitstekend begonnen met drie overwinningen. Kan NAC verrassen en de punten in Breda houden? We blikken vooruit op het treffen met een aantal feiten & weetjes. 

- De thuisbalans van NAC tegen AZ is iets in het voordeel van de Alkmaarders. Veertien keer gingen de punten mee terug naar de Zaanstreek, terwijl twaalf keer NAC aan het langste eind trok. Acht keer werden de punten gedeeld. 

- Meer recentelijk is AZ dominant in de duels tegen NAC. De laatste zes eredivisieduels pakten de Alkmaarders de volle buit. Het is voor de Parel van het Zuiden de langste reeks nederlagen tegen een ploeg uit de eredivisie (gedeeld met PSV, ook 6).

- Het Rat Verlegh Stadion geeft NAC kracht de laatste tijd. Vitesse en Heerenveen werden voor de winterstop verslagen en tegen ADO werd het 1-1. De laatste keer dat NAC meer dan drie wedstrijden op rij ongeslagen was in eigen huis, was in het najaar van 2013 (toen zeven wedstrijden op rij).

- NAC is statistisch gezien goed tegen ploegen die op die wedstrijddag in het linkerrijtje staan. Twaalf van de zestien punten werden gepakt tegen dit soort teams. Alleen de traditionele top 3 en PEC Zwolle pakten meer punten in dit soort duels.

- NAC Breda verloor maar drie van de laatste veertien Eredivisieduels waarbij de club de speeldag begon als hekkensluiter (W4, G7). 

- Van alle Eredivisiespelers die dit seizoen minimaal duizend minuten in actie kwamen, maakte alleen Danny Post (2,54) meer overtredingen per 90 minuten dan Gianluca Nijholt (2,53 – 35 in 1247 minuten). 

- Zoals gezegd is AZ bezig aan een sterke reeks. In de drie gewonnen duels van 2019 kreeg de ploeg nog geen enkele tegendoelpunt tegen. Daarnaast wist het zelf al 10 keer het net te vinden. Bovendien houdt de defensie van de Alkmaarders haar keeper veilig, want al bijna 200 wedstrijdminuten werd er geen schot op het Alkmaarse doel gelost.

Nog geen kaarten voor het Avondje NAC van aankomende vrijdagavond? Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor NAC - AZ! Bestel ze snel via NACtickets.nl of de Service- & Informatiedesk.
 
Wij komen uit in de: