bezig met laden...

Nieuwsarchief

Feiten & weetjes NAC - FC Utrecht

Feiten & weetjes NAC - FC Utrecht

14/03/2019

Zaterdag staat er weer een Avondje NAC op het programma. NAC neemt het die avond in eigen huis op tegen FC Utrecht. Uiteraard blikken we ook deze week weer vooruit op het duel met een aantal feiten & weetjes over de wedstrijd.

- Net als tegen Ajax en PSV speelt NAC tegen FC Utrecht het 100ste onderlinge Eredivisieduel. Van de afgelopen 99 duels won de Parel van het Zuiden er veertig, won FC Utrecht er 35 en werd het 24 keer een gelijkspel. De balans van de duels in Breda is nog meer in het voordeel van NAC. Van de 49 duels in Brabant won NAC er 25, wonnen de bezoekers er veertien en eindigde het elf keer in een gelijkspel.

- Van de laatste tien thuiswedstrijden tegen FC Utrecht won NAC precies de helft: vijf. Slechts twee keer gingen de bezoekers er met de punten vandoor. De meest recente ontmoeting in Breda eindigde in een 3-1 overwinning voor NAC, mede dankzij een fraaie vrije trap van Angeliño.

- Doelpunten tussen NAC en FC Utrecht zijn recentelijk vaak doelpuntrijk. De laatste zeven Eredivisie-ontmoetingen tussen beide ploegen zorgden voor 34 doelpunten, een gemiddelde van 4,9 treffers per wedstrijd.

- NAC wist geen tegenstander vaker te verslaan in de Eredivisie dan FC Utrecht (27 keer, gelijk met Sparta Rotterdam). 

- NAC verloor slechts twee van de laatste acht thuisduels in de Eredivisie (W3, G3), tegenover vijf nederlagen in de acht thuiswedstrijden daarvoor (W3). 

- Gianluca Nijholt, die veertig Eredivisieduels voor FC Utrecht speelde, speelde bij vier van zijn zes optredens in Eredivisie-ontmoetingen tussen NAC en Utrecht voor de winnende ploeg (V2). 

- NAC ontmoet in FC Utrecht een ploeg die al twee uitwedstrijden op rij heeft gewonnen. De laatste keer dat de ploeg drie uitduels op rij wist te winnen was in oktober van 2007.

-De Utrechtse defensie is recentelijke op dreef. Drie van de laatste vier competitieduels hield de ploeg uit de Domstad 'de nul' en inmiddels heeft de ploeg net zoveel clean sheets als het gehele seizoen 2017/2018.

- Michiel Kramer kwam in zijn vijf Eredivisieduels voor NAC Breda in het Rat Verlegh Stadion niet tot scoren, maar was in zijn twee Eredivisiewedstrijden tot nu toe uit tegen NAC wél trefzeker (2 goals in totaal).
 
Wij komen uit in de: