bezig met laden...

Nieuwsarchief

Dramatische avond voor NAC

Dramatische avond voor NAC

16/03/2019

NAC heeft zaterdagavond een flinke dreun te verwerken gekregen. De ploeg ging in eigen huis met 0-4 onderuit tegen FC Utrecht. Treffers van Bahebeck (2), Gustafson en Janssen deden de thuisploeg de das om.

Er waren twee wijzigingen in de basiself van NAC. Op de vleugels stonden twee andere gezichten vergeleken met de uitwedstrijd tegen PSV. Op linksbuiten keerde Paolo Fernandes voor het eerst sinds lange tijd terug in de basis. Daarnaast kreeg ook Mikhail Rosheuvel een basisplaats, hij verving Giovanni Korte op rechtsbuiten.

Hoewel de eerste aanvallende actie op conto van NAC kwam, waarbij Mitchell te Vrede al binnen een minuut richting doel kon koppen, was de eerste helft weinig aantrekkelijk en moest het initiatief van FC Utrecht komen. Op nog een kopbal, ditmaal van Menno Koch na, gaf NAC in aanvallend opzicht niet thuis. De ploeg van Dick Advocaat had het meeste balbezit, maar deed daar aanvankelijk weinig mee. Tot Bahebeck in de 34e minuut de bal vanuit een corner tegen de touwen kopte en de bezoekers op voorsprong zette. Kort voor rust werd het ook nog 0-2 dankzij een benutte penalty van Gufstafson.

Na rust kwam Mounir El Allouchi erbij op het middenveld en ging verdediger Dorian Dervite naar de kant. Het toonbeeld van de tweede helft was niet anders dan de eerste helft. De Parel van het Zuiden kon geen vuist maken, terwijl Janssen FC Utrecht na krap tien minuten in de tweede helft op 0-3 zette. Kort daarna werd de schade nog groter toen Bahebeck de stand op 0-4 bracht, wat tevens de eindstand was.

Karakteristieken
Opstellingen NAC: Van Leer, Van Anholt, Koch, Palmer-Brown, Dervite (46’ El Allouchi), Gersbach, Nijholt, Lundqvist, Rosheuvel (80’ Kastaneer), Fernandes (75’ Kali), Te Vrede

FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Letschert, Janssen, Gavory, Bazoer, Van Overeem, Gustafson (79’ Strieder), Van de Streek, Kerk (79’ Boussaid, Bahebeck (71’ Görtler) 

Gele kaarten
NAC: Koch, Palmer-Brown
FC Utrecht: Bahebeck  

Rode kaarten
NAC: -
FC Utrecht: -

Scoreverloop: 
34’ 0-1 Bahebeck 
44’ 0-2 Gustafson
54’ 0-3 Janssen
58’ 0-4 Bahebeck
 
Wij komen uit in de: