bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC Jeugdopleiding behoudt opnieuw status

NAC Jeugdopleiding behoudt opnieuw status

09/04/2019

De KNVB heeft de NAC Jeugdopleiding wederom de toonaangevende status van ‘Nationale Voetbalacademie’ toegekend, het op-één-na hoogste niveau na ‘Internationale Voetbalacademie’. De opleiding verdiende voor het vijfde jaar op rij genoeg punten tijdens de jaarlijkse review, waarbij een groep experts het opleidingsprogramma hebben doorgelicht.

In seizoen 2014/2015 introduceerde de KNVB het 'Kwaliteit & Performance Programma' voor jeugdopleidingen, waar de status van Nationale Voetbalacademie onderdeel van uitmaakt. De bond hoopt jeugdopleidingen in Nederland hiermee een nieuwe kwaliteitsimpuls te geven en de lat steeds wat hoger te leggen. Daarbij streeft het naar het continue ontwikkelen en verbeteren van de opleidingen op het gebied van bijvoorbeeld opleidingsprogramma’s, scouting en talentherkenning, het samenwerkingsverband met het onderwijs en het toepassen van innovatie en wetenschap.

Het is niet voor niets dat de NAC Jeugdopleiding voor het vijfde jaar op rij de status van ‘Nationale Voetbalacademie’ toegekend krijgt. De laatste jaren heeft het grote stappen gezet binnen verschillende disciplines waardoor de ontwikkeling van jeugdspelers naar een steeds hoger niveau wordt getild. Steeds meer spelers uit de eigen jeugd maken de stap naar het eerste, onlangs tekenden jeugdspelers Jan-Paul van Hecke en Sabir Agougil nog hun eerste profcontract. Daarnaast kunnen spelers op jonge leeftijd al op interesse rekenen van andere clubs, zo verkassen Daan van Reeuwijk (NAC O12) en Oualid Agougil (NAC O14) aan het einde van het seizoen naar de jeugdopleiding van Ajax.

Hoofd Jeugdopleiding Eric Hellemons: “Dat we onze status opnieuw hebben weten te behouden is loon na hard werken. We zetten ons dagelijks in voor de verbetering van onze jeugdopleiding. Onze trainers, medewerkers, vrijwilligers, allemaal werken ze keihard om de eigen jeugd beter te maken en alles zo goed mogelijk te faciliteren. Vandaar dat dit een mooie beloning is en een bevestiging dat we nog steeds op de goede weg zijn. Tim Gilissen is daarin als manager van de jeugdopleiding de afgelopen jaren belangrijk geweest en heeft veel werk verzet, we zijn voornemens om ook in onze nieuwe samenstelling met Rens Philippa en Jordi Dekker als nieuwe coördinator door te bouwen. Het rapport dat we uitgereikt hebben gekregen helpt ons hierbij. In het verlengde daarvan kunnen we weer doorpakken en verdere verbeteringen doorvoeren.”
 
Wij komen uit in de: