bezig met laden...

Nieuwsarchief

Feiten & weetjes NAC - FC Emmen

Feiten & weetjes NAC - FC Emmen

10/04/2019

Aankomende vrijdag staat er een flinke kraker op het programma voor NAC. De ploeg speelt dan tegen FC Emmen in de strijd tegen degradatie. Dankzij een overwinning van de Emmenaren is het verschil tussen beide ploegen opgelopen naar zeven punten, maar er is NAC alles aan gelegen dat gat te verkleinen en de druk bij andere ploegen te leggen. We blikken alvast vooruit op een aantal feiten & weetjes.

- Het affiche NAC - FC Emmen stond op eredivisieniveau, op Brabantse bodem, nog nooit eerder op het programma. De twee ploegen vochten in andere competities wel vaker duels uit, waarin NAC licht de overhand heeft. Acht keer won de ploeg uit Breda, zes keer FC Emmen en tien keer eindigde het in een gelijkspel. 

- NAC won vijf en verloor geen van de laatste zes thuisduels met FC Emmen in alle competities (G1), met een totaal doelsaldo van 21-4 in deze zes ontmoetingen. 

- In de drie competitiewedstrijden onder Ruud Brood loste NAC Breda zeventien schoten op doel, evenveel als in de negen Eredivisieduels van NAC Breda daarvoor. 

- NAC kan de doelpunten van topscorer Mitchell te Vrede goed gebruiken. De spits heeft de tweede seizoenshelft, waarin hij tevens enkele wedstrijden miste vanwege een blessure, nog niet gescoord. Hij kwam al wel tot 26 schoten, maar scoorde daarin niet, terwijl hij met de 26 doelpogingen daarvoor zes keer scoorde.

- Ramon-Pascal Lundqvist was sinds zijn NAC-debuut aangever bij vier van de vijf Eredivisiegoals van de Bredanaars; in 2019 creëerden alleen Martin Ødegaard (26) en Youssef El Jebli (16) meer kansen uit standaardsituaties in de Eredivisie dan Lundqvist (13).  

- NAC moet zich vrijdag onder andere wapenen tegen Michael de Leeuw. De spits maakte meer Eredivisiedoelpunten tegen NAC Breda dan tegen elk ander team (6), in zijn laatste ontmoeting met deze club scoorde hij drie keer (voor FC Groningen in mei 2015).
 
Wij komen uit in de: