bezig met laden...

Nieuwsarchief

Feiten & weetjes Fortuna Sittard - NAC

Feiten & weetjes Fortuna Sittard - NAC

17/04/2019

Aankomende zondag reist NAC af naar Limburg. De ploeg neemt het die dag op tegen Fortuna Sittard. Om 14:30 uur gaat de bal rollen in het Fortuna Sittard Stadion. We blikken alvast vooruit op dat treffen met enkele feiten & weetjes over het duel, in samenwerking met Opta.

- NAC heeft in de recente historie een goede balans opgebouwd tegen de ploeg uit Sittard. De Parel van het Zuiden verloor slechts één van de laatste tien onderlinge duels tegen de geel-groenen. Dat verlies was echter wel het meest recente duel tussen beide ploegen: de eerste ontmoeting van dit seizoen op 16 september (2-3).

- NAC Breda pakte vijf punten uit de vier Eredivisieduels onder Ruud Brood (W1, G2, V1), evenveel als uit de tien voorgaande Eredivisiewedstrijden van de Bredanaars (W1, G2, V7).

- Alleen FC Groningen (2) kreeg in de laatste vier speelronden in de Eredivisie minder tegendoelpunten dan NAC Breda (4, samen met Feyenoord).

- Standaardsituaties blijven voor NAC een belangrijke bron van doelpunten. Drie van de laatste treffers kwamen voort uit zo'n situatie en over het gehele seizoen gezien gaat in 40,7% van de gevallen een standaardsituatie vooraf aan een doelpunt. 

- Giovanni Korte maakte in 2019 voor NAC in de Eredivisie de meeste goals (2), loste de meeste schoten tussen de palen (7, samen met Te Vrede), creëerde de meeste kansen uit open spel (16) en kwam tot de meeste balcontacten in de vijandelijke zestien (42) namens de Bredanaars.

- Mitchell te Vrede is de Eredivisiespeler die dit kalenderjaar het vaakst schoot zonder te scoren (27 doelpogingen).
 
Wij komen uit in de: