bezig met laden...

Nieuwsarchief

KNVB wil speelronde 33 verplaatsen

KNVB wil speelronde 33 verplaatsen

18/04/2019

De KNVB is van plan om de thuiswedstrijd van NAC tegen PEC Zwolle te verzetten van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. Dat is de conclusie na een spoedvergadering van de voetbalbond en alle eredivisieclubs. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de 33ste speelronde van de Eredivisie, die de voetbalbond in zijn geheel wil verplaatsen. De verplaatsing is echter nog geen voldongen feit aangezien alle thuisspelende clubs van die speelronde, inclusief NAC, de nieuwe datum nog moeten overleggen met de lokale driehoeken. Mochten hier onoverkomelijke bezwaren uit voortkomen, dan worden andere opties bekeken.
 
De verplaatsing zou betekenen dat het thuisduel tegen PEC de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen 2018/2019 is voor NAC. Het duel begint op die woensdagavond in dat geval om 19:30 uur.
 
NAC heeft tijdens de vergadering samen met meerdere clubs een duidelijke voorkeur uitgesproken om alleen de wedstrijd De Graafschap - Ajax uit speelronde 33 te verplaatsen. Dat heeft echter niet kunnen voorkomen dat er een andere beslissing uit de vergadering is gekomen.
 
Het is de bedoeling dat er minimaal voor het aankomende weekend een definitief besluit wordt genomen over de eventuele verplaatsing van speelronde 33. Zodra de definitieve datum van de wedstrijd NAC - PEC Zwolle bekend is, zal NAC dit communiceren via de officiële kanalen.
 
Wij komen uit in de: