bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC degradeert na verlies in Heerenveen

NAC degradeert na verlies in Heerenveen

12/05/2019

NAC heeft zondagmiddag met 2-1 verloren in en tegen Heerenveen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft en kwamen van Sam Lammers, Menno Koch en Mitchell van Bergen. Door de nederlaag kan NAC nummer 17 Excelsior niet meer achterhalen en is de club gedegradeerd uit de Eredivisie. 

Ruud Brood voerde aardig wat wijzigingen door in de basiself ten opzichte van de laatste wedstrijd die ruim twee weken geleden werd afgewerkt thuis tegen Feyenoord. Greg Leigh, Erik Palmer-Brown en Khalid Karami keerden allen terug in de Bredase defensie. Op het middenveld mocht Mounir El Allouchi starten met naast hem Grad Damen, Anouar Kali en Ramon Pascal Lundqvist. Dat betekende dat Brood voor een systeem met twee aanvallers koos en dat waren Mikhail Rosheuvel en Giovanni Korte.

De eerste helft was alles behalve aantrekkelijk te noemen met nauwelijks kansen. Beide ploegen probeerden wel de aanval te zoeken maar waren niet overtuigend genoeg om tot scoren te komen. De grootste kans kwam van het hoofd van Vlap, maar die kopte over het doel.

Na rust keerden zowel de thuisploeg als NAC ongewijzigd terug uit de kleedkamer. Vrijwel direct na het startsignaal kreeg Giovanni Korte de grootste mogelijkheid tot dan toe. Na een goede aanval over links had de aanvaller de bal voor het inschieten, maar zijn schot ging voorlangs het doel van doelman Hahn. Niet veel later kreeg Korte opnieuw een kans, maar hij punterde de bal in de handen van Hahn.

NAC zocht de aanval, maar beloonde zichzelf niet. Heerenveen deed dat in de 69e minuut wel. Lammers kon van buiten de zestien uithalen en passeerde doelman Van Leer. 0-1. Met nog twintig minuten op de klok moest NAC dus nog twee keer scoren om te voorkomen dat het doek vandaag definitief zou vallen. Via Menno Koch kwam het in de 81stee minuut langszij. De aanvoerder kopte de bal binnen vanuit een corner.

Zo werd het in de slotminuten toch nog spannend in Heerenveen, maar ging het in de slotfase alsnog mis. Een schot van Van Bergen werd onderweg aangeraakt en belandde in het doel: 2-1. Die tegenslag kwam NAC niet meer te boven. 

Door het verlies is NAC officieel gedegradeerd uit de eredivisie. 
 
Wij komen uit in de: