bezig met laden...

Nieuwsarchief

Reacties na Heerenveen - NAC (2-1)

Reacties na Heerenveen - NAC (2-1)

12/05/2019

NAC verloor zondagmiddag van Heerenveen en is daardoor gedegradeerd uit de Eredivisie. Een greep uit de reacties na afloop van de teleurgestelde spelers en trainer.

Een emotionele Mounir El Allouchi: "Het was op. De degradatie is terecht. Het is een erg pijnlijke constatering. Dat je op deze manier uit de Eredivisie gaat is pijnlijk. Er is te veel gebeurd op en naast het veld, alles. We waren dit seizoen niet goed genoeg. We hebben het hele seizoen onderin gebungeld en dan weet je wel wat je boven het hoofd hangt. Het kwaliteitsverschil was groter dan vorig jaar. Vorig jaar hoorden we er bij. We stonden veel beter. Dit seizoen was het heel moeilijk, we hebben niet als team gevoetbald. Ik zit nu acht seizoenen bij NAC. Ik heb in die acht jaar alles meegemaakt, maar dit is echt zwaar klote."

Mikhail Rosheuvel: "Verschrikkelijk klote, voor iedereen die NAC een warm hart toedraagt. Als je laatste wordt, degradeer je terecht. We hadden nog hoop, in theorie was het nog mogelijk. Maar het was moeilijk. We moeten de vinger op de zere plek leggen. Als je vooraf de selectie ziet denk je niet aan degradatie. De laatste wedstrijd moet nog gespeeld worden en we gaan ons best doen voor ons publiek om afscheid te nemen van de Eredivisie met een overwinning."

Anouar Kali: "Dit doet zeer, maar het is niet alleen van vandaag. Het is iets van een heel seizoen. Vanaf het begin was er veel onrust. Met de kwaliteit in de ploeg mag dit niet gebeuren. Vandaag hebben we het geprobeerd. We hebben kansen gecreëerd, maar de bal wilde er niet in. Dan weet je wat je boven het hoofd hangt, dan gaat hij er aan de andere kant in. We hebben inzet getoond, drie à vier 100% kansen, maar zo was het heel het seizoen. Een mooie club als NAC degradeert, dat doet pijn."

Ruud Brood: "Ik heb natuurlijk even nodig. Het doek valt. Ik kan nu wel heel clynisch deze wedstrijd analyseren, maar wij hadden deze punten gewoon nodig. We hebben uit een bepaalde organisatie gespeeld, waardoor er weinig gebeurde in de wedstrijd. Er lagen zeker ruimtes en dan moeten wij meer durven. We hebben in de tweede helft wel wat mogelijkheden gecreëerd. Aan de andere kant ligt het eerste schot van Heerenveen er weer in. Ik moet zeggen dat deze jongens er alles aan hebben gedaan om vanuit de organisatie tot een resultaat te komen. Het is ontzettend triest en treurig. Ik hoop dat NAC Breda met de nieuwe directeuren tracht zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau. Het geloof was er vandaag nog steeds, maar het is niet gelukt. Dat is een harde constatering. Ik heb nog niet nagedacht over volgend seizoen. Daar heb ik nu alle tijd voor, om daar over na te denken."
 
Wij komen uit in de: