bezig met laden...

Nieuwsarchief

Feiten & weetjes NAC - PEC Zwolle

Feiten & weetjes NAC - PEC Zwolle

14/05/2019

Voor NAC wacht woensdag de laatste wedstrijd van het seizoen 2018/2019. PEC Zwolle komt op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. In samenwerking met Opta hebben we een aantal feiten & weetjes op een rijtje gezet.

- In totaal speelden NAC en PEC 25 keer tegen elkaar (uit en thuis). Tien duels wist NAC te winnen, negen keer ging PEC met de drie punten aan de haal. In Breda speelden beide ploegen twaalf keer tegen elkaar, waarvan NAC er zeven wist te winnen.

- Recentelijk is PEC vaak de bovenliggende partij tegen NAC. NAC wist slechts één van de laatste zeven onderlinge duels te winnen (V4, G2 - thuis en uit) en geen enkele van de afgelopen vier ontmoetingen (V3, G1). Dat gelijkspel boekte de ploeg eerder dit seizoen op bezoek in Zwolle, toen er na 90 minuten een 0-0 op het scorebord stond.

- Scoren tegen PEC was voor NAC lastig de afgelopen onderlinge duels: het laatste NAC-doelpunt tegen de Blauwvingers werd gemaakt door Adnane Tighadouini in januari 2015. Dat is 303 speelminuten geleden.

- NAC Breda scoorde dit Eredivisieseizoen relatief het vaakst uit een standaardsituatie (41% - 12 van de 29), terwijl alleen Heracles Almelo (43%) procentueel meer goals tegen kreeg uit dergelijke momenten dan PEC Zwolle (39%).

- Menno Koch verdedigde dit Eredivisieseizoen 181 keer uit, slechts drie spelers deden dat vaker; de laatste NAC’er met zoveel uitverdedigende acties in een Eredivisieseizoen was Henrico Drost in 2013/14 (252).
 
Wij komen uit in de: