bezig met laden...

Nieuwsarchief

Op weg naar rookvrije voetbalstadions

Op weg naar rookvrije voetbalstadions

05/06/2019

Het is de bedoeling dat vanaf het seizoen 2020/2021 alle stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie rookvrij zijn. Dat is het doel van het nieuw opgerichte platform rookvrijestadions.nl, opgezet door de initiatiefnemers Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, in samenwerking met alle 34 betaald voetbalclubs, de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij (een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds). NAC Breda volgt hierin als vanzelfsprekend het beleid en de lijn zoals die de komende tijd wordt uitgezet van hogerhand en gebruikt seizoen 2019/2020 om zich hierop aan te passen.  

De actie sluit aan bij de landelijke beweging ‘De Rookvrije Generatie’, die als doelstelling heeft kinderen te laten opgroeien in een volledig rookvrije omgeving. In openbare gebouwen en in de horeca geldt al langer een verbod op roken. Bij Vitesse, Ajax en Almere City FC mag al langer niet meer gerookt worden, PSV wordt met ingang van komend seizoen volledig rookvrij. Tevens zijn de wedstrijden van het Nederlands Elftal en andere vertegenwoordigende elftallen rookvrij, worden in toenemende mate amateurverenigingen rookvrij en komen er ook steeds meer rookvrije vakken in het betaald voetbal. In het Rat Verlegh Stadion is op dit moment het Familievak (F1) al volledig rookvrij.

Een rookvrij stadion geldt zodra het stadion wordt betreden: op alle tribunes, toiletten, horecapunten, trappen, businessruimtes, loges en skyboxen. Waar wél mag worden gerookt, is buiten het stadion. De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn zich ervan bewust dat handhaving op sommige plekken in de stadions lastig zal zijn, maar gaan hiertoe komend seizoen alle nodige voorbereidingen treffen.

Meer informatie is te vinden via www.rookvrijestadions.nl.

 
Wij komen uit in de: