bezig met laden...

Nieuwsarchief

Robin Schouten voor twee jaar naar Breda

Robin Schouten voor twee jaar naar Breda

05/06/2019

NAC Breda heeft zich versterkt met Robin Schouten. De 21-jarige rechtsback komt transfervrij over van Jong Ajax en zette woensdag zijn handtekening onder een verbintenis voor twee jaar bij de Bredase BVO. De Alkmaarder was het afgelopen seizoen op huurbasis actief voor FC Volendam.

Schouten zette zijn eerste stappen op de velden van De Foresters in Heiloo, waar AZ hem in de zomer van 2009 oppikte. De rechtspoot doorliep de jeugdopleiding van de Alkmaarders en maakte uiteindelijk de stap naar Jong AZ. Met de beloftenploeg werd hij als basisspeler in seizoen 2016-2017 kampioen in de Tweede Divisie, waarna hij in de belangstelling kwam te staan van Ajax. De Amsterdammers haalden hem naar de hoofdstad als speler van Jong Ajax en verhuurden hem het afgelopen seizoen aan FC Volendam. Schouten speelde 34 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor De Wijdbroeken, waarin hij twee keer scoorde en twee assists gaf. Nu kiest hij voor een nieuw avontuur en wel in Breda.

Robin kijkt er naar uit om volgend seizoen in Breda te spelen: “Dit is voor mij een mooie stap in mijn carrière. NAC is absoluut een grote club met een aanhang waar je voor gaat lopen. Komend seizoen zijn we helaas niet actief op het hoogste niveau, maar wat mij betreft is het daarom juist een mooie uitdaging om met elkaar te gaan strijden voor promotie. Bij FC Volendam heb ik ervaring op kunnen doen in de Keuken Kampioen Divisie, ik weet dus wat er wordt gevraagd.”

Technisch Directeur Tom van den Abbeele is enthousiast over zijn eerste versterking: “Robin is een moderne back die offensief is ingesteld. Naast dat hij meters maakt en negentig minuten lang gas geeft om zijn mannetje uit te schakelen, heeft hij ook drang naar voren en een goede voorzet in huis. Hij heeft onder andere bij AZ een goede opleiding genoten en op zijn leeftijd al heel wat ervaring in de benen. Wij zijn blij en trots dat Robin komend seizoen met ons de strijd aan gaat.”

.

 
Wij komen uit in de: