bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC jeugd verenigd op één complex

NAC jeugd verenigd op één complex

06/06/2019

Met ingang van seizoen 2019/2020 is de gehele NAC jeugd actief op Sportpark Heksenwiel in Breda.  Daarmee is de doelstelling om alle jeugdspelers te verenigen op één locatie behaald. Dit houdt tegelijkertijd in dat de jarenlange samenwerking met WDS’19 wordt beëindigd.  

Sinds lange tijd was het jeugdig talent van de Parel van het Zuiden verdeeld over twee complexen: Sportpark Heksenwiel van BSV Boeimeer en Sportpark Paradijs van WDS’19, beiden in de Haagse Beemden. Sportpark Heksenwiel is de afgelopen maanden, mede dankzij de inspanningen van Stichting Samen voor NAC, geoptimaliseerd met zogenaamde Portakabins. Dit zijn verplaatsbare en volledig uitgeruste gebouwen, waar in dit geval een krachthonk, medische ruimte, videoruimte, bestuurskamer, kantoor en trainerskamer onder worden gebracht. Met de units zet de Jeugdopleiding weer een grote stap voorwaarts.   

In samenwerking met Samen voor NAC worden de ruimtes momenteel ingericht naar alle wensen en behoeften. Op maandag 24 juni worden de Portakabins officieel geopend, hierover later meer.

Hoofd Jeugdopleidingen Eric Hellemons: “Drie jaar geleden hebben Tim Gilissen en ik het proces om alle jeugd samen te brengen op één complex in gang gezet. Het was een van de belangrijkste speerpunten in het beleidsplan en een intensief traject om dit te bewerkstelligen. We zijn blij dat we deze ambitie waar hebben kunnen maken en dat we onze talenten na jaren van zwerven door Breda nu eindelijk weer samen kunnen brengen. Zoals het hoort.”

Ook de hoofdbewoner van Sportpark Heksenwiel, B.S.V. Boeimeer, is om meerdere redenen verheugd met de verlengde en intensievere samenwerking. “De komende seizoenen zullen de faciliteiten van ons Sportpark optimaal worden benut. Daarnaast heeft de aanwezigheid van NAC een positief effect op de uitstraling op onze vereniging. Het zorgt ervoor dat we, met alle respect, geen doorsnee amateurvereniging zijn. Hoe mooi is het om clubs als bijvoorbeeld Feyenoord, Ajax, PSV en AZ te mogen ontvangen. Daarnaast zorgt de samenwerking ervoor dat we een nog interessantere partner voor sponsoren zijn. Zo hebben we de afgelopen periode al overeenkomsten gesloten met partijen als Robey, Jumbo en Intersport Oosterhout”, aldus voorzitter Richard Breedijk.

De NAC Jeugdopleiding wil ook via deze weg WDS’19 bedanken voor de fijne samenwerking van de afgelopen jaren.
 
Wij komen uit in de: