bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC rond met doelman Olij

NAC rond met doelman Olij

07/06/2019

Nick Olij verdedigt komend seizoen het Bredase doel. NAC Breda heeft een akkoord bereikt met de 23-jarige doelman, die transfervrij over komt van AZ. Het afgelopen seizoen verhuurden de Alkmaarders hem aan Top Oss, waar hij in dertig competitiewedstrijden elf keer de nul hield. Olij zette vrijdag zijn handtekening onder een tweejarig contract met de optie op nog een jaar.

De geboren Haarlemmer zette zijn eerste schreden van zijn voetbalcarrière op de velden van de Koninklijke HFC. Bij The Good Old maakte hij indruk, waarop AZ hem inlijfde. In Alkmaar doorliep hij in eerste instantie verschillende jeugdelftallen en kwam hij sinds 2016 uit voor Jong AZ, waarmee hij eerst in de Tweede Divisie en in seizoen 2017-2018 als aanvoerder actief was in de Eerste Divisie. In het voorbije seizoen leende de club uit Alkmaar hem uit aan Top Oss, waar hij eerste doelman was en mede dankzij elf clean sheets in de eerste, tweede en derde periode genomineerd werd voor beste keeper van de Keuken Kampioen Divisie.

Nick Olij is blij met zijn overgang naar de Parel van het Zuiden: “Het afgelopen seizoen heb ik bij TOP al kunnen inburgeren in Brabant en dat is mij erg goed bevallen. Op het moment dat NAC mij benaderde hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Voor mij is dit in veel opzichten een fantastische stap. Spelen in het Rat Verlegh Stadion lijkt mij super, daar kijk ik echt naar uit. Daarnaast verwacht ik toch wel dat we komend seizoen meedraaien bovenin, dus qua niveau zet ik ook een mooie stap. Op dit moment zit ik in de laatste fase van mijn herstel, ik kan niet wachten om te beginnen aan de voorbereiding en eindelijk weer volle bak te kunnen gaan op het veld.”

Technisch Directeur Tom van den Abbeele: “We zijn blij dat Nick de medische keuring goed heeft doorstaan, zodat we het rond hebben kunnen maken. Met het aantrekken van hem zijn we nu in ieder geval al verzekerd dat komend seizoen een van de cruciale posities binnen de lijnen is ingevuld. Wij geloven in Nick als een betrouwbare sluitpost waar we op kunnen bouwen en die bij ons nog een groei door kan maken. Hij is gretig en heeft een grote wil om te slagen. Dat is precies wat wij nodig hebben.”

.
 
Wij komen uit in de: