bezig met laden...

Nieuwsarchief

Liefde tussen NAC en Ruud Brood blijft bestaan

Liefde tussen NAC en Ruud Brood blijft bestaan

12/06/2019

Ruud Brood blijft aan als hoofdtrainer van NAC Breda. De 56-jarige oefenmeester en de Parel van het Zuiden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe verbintenis van twee jaar. De afgelopen periode hebben beide partijen intensief geëvalueerd en op basis daarvan besloten graag met elkaar door te willen.

Brood stapte eind maart, na het vertrek van hoofdtrainer Mitchell van der Gaag, al aan boord bij de Parel van het Zuiden en tekende een contract tot het einde van het seizoen. Hij stond voor een immense uitdaging om acht punten achterstand goed te maken en daarmee NAC in de Eredivisie te houden. In maart werd bij het ondertekenen van de contracten besloten de focus op die uitdaging te leggen en aan het einde van het seizoen met elkaar om de tafel te gaan om de continuering van de samenwerking te bespreken. Ook voor Brood geldt: clubliefde kent geen divisie, vandaar dat de oefenmeester aan boord blijft en zich in gaat spannen om NAC zo snel mogelijk terug te brengen naar het hoogste niveau.

Technisch Directeur Tom van den Abbeele is blij dat Brood behouden blijft voor de club: “Ruud was vanaf het begin onze eerste keus, vandaar dat we blij zijn dat we tot een akkoord zijn gekomen. We hebben een intensieve periode met elkaar achter de rug, waarbij we alles op een rijtje hebben gezet. Het moge duidelijk zijn dat het langer duurde dan gepland, maar het heeft ons wel de kans gegeven om een zorgvuldige afweging te maken en de ambities op elkaar af te stemmen. We zijn ervan overtuigd dat Ruud alles in huis heeft om een team te smeden dat voor elkaar door het vuur gaat en komend seizoen gaat strijden voor promotie.”

Ruud Brood over zijn definitieve aanstelling als hoofdtrainer: “Bij mijn aantreden in maart heb ik direct uitgesproken dat ik bij een eventuele degradatie niet weg zou lopen voor de uitdaging om met NAC de Keuken Kampioen Divisie in te gaan. De degradatie is helaas een feit geworden en de opgave om terug te keren op het hoogste is niet eenvoudig, maar mijn geloof in deze club is dermate groot dat ik vol overtuiging aan de slag ga. Het is nu zaak dat we als selectie, staf, organisatie, supporters en sponsoren het afgelopen seizoen gauw vergeten en de spirit terugkrijgen om te bouwen aan iets nieuws. NAC moet haar smoel terugkrijgen, laten we daar ons best voor gaan doen.”

Ruud Brood maakte het nieuws van zijn aanstelling woensdag zelf bekend aan de seizoenkaarthouders. Duizenden supporters kregen een belletje van de trainer, waarin hij het nieuws van zijn aanblijven verkondigde.

Wil je de boodschap van Brood nog een keer terugluisteren? Bel dan 076 201 75 67.

.
 
Wij komen uit in de: