bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC versterkt zich met verdediger Nacho Monsalve

NAC versterkt zich met verdediger Nacho Monsalve

24/06/2019

Nacho Monsalve speelt volgend seizoen in het hart van de Bredase defensie. De 25-jarige Spanjaard komt transfervrij over van FC Twente en zette maandagavond zijn handtekening onder een verbintenis van twee jaar met de optie op nog twee jaar. Monsalve is de derde nieuwe versterking voor de Parel van het Zuiden en sluit morgen meteen aan op het trainingscomplex in Zundert voor fysieke tests.

Nacho werd geboren in Madrid en speelde vanaf zijn twaalfde in de jeugdopleiding van Atlético Madrid. De boomlange verdediger stroomde door naar het C en B elftal van Los Colchoneros en debuteerde uiteindelijk in april 2016 onder leiding van Diego Simeone in het eerste elftal. Na te hebben gespeeld voor Deportivo B, Rayo Vallecano en Recreativo Huelva, verliet de Spanjaard vorig jaar zijn thuisland en koos hij voor een overstap naar FC Twente. In Enschede speelde Monsalve het afgelopen seizoen 23 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en had hij met drie doelpunten een aandeel in het uiteindelijke kampioenschap van FC Twente.

Tom van den Abbeele over zijn nieuwste aanwinst: “Nacho is een fysiek sterke verdediger die eigenlijk op iedere positie in de defensie uit de voeten kan. Wij hebben hem gehaald voor in het hart van onze defensie en zien hem als een speler die er simpelweg alles aan gaat doen om de tegenstander van het scoren af te houden. Hij heeft bij Atlético Madrid een goede opleiding gehad en daarnaast veel minuten gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie het afgelopen seizoen. Met zijn 25 jaar moet hij daarnaast de wat jongere spelers in de ploeg prima mee aan de hand kunnen nemen en een leidersrol op zich nemen. We zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen.”

Nacho Monsalve staat te popelen om te beginnen in Breda: “Ik ben blij dat ik hier heb kunnen tekenen en kan niet wachten om het veld op te gaan. We hebben als team een duidelijke opdracht komend seizoen en dat is promoveren. Het afgelopen seizoen is het mij gelukt bij FC Twente, ik ben gretig om het met NAC nog een keer over te doen, met dezelfde intensiteit. Het liefst nog beter.”
 
Wij komen uit in de: