bezig met laden...

Nieuwsarchief

Oud NAC’er Karel Bouwmeester (91) overleden

Oud NAC’er Karel Bouwmeester (91) overleden

01/07/2019

Maandagochtend heeft ons het droevige nieuws bereikt dat Oud NAC’er Karel Bouwmeester op 91-jarige leeftijd is overleden. De Bredase voorstopper uit de Gampel was vanaf 1945 tot begin jaren ’50 actief voor de Parel van het Zuiden en werd in die jaren onder andere kampioen van het Zuiden met de Bredanaars.

Karel was de middelste van de drie broers Bouwmeester die allen het eerste elftal van NAC hebben gehaald. Ook oudere broer Herman (1926-2011) en jongere broer Frans (1940) kwamen uit voor het vlaggenschip van de Parel van het Zuiden. De middelste ‘Bouw’ (zo werden de broers overigens allemaal genoemd) kwam in ’45 over van Baronie. Na een wedstrijd met de toen nog bestaande Bredase Selectie werd hij hoogstpersoonlijk benaderd door Rat Verlegh, die hem warm maakte voor een overstap naar NAC. Een seizoen (1945-1946) later werd hij met NAC kampioen van Zuid I.

Onderstaande foto werd destijds gemaakt.


Staand van links naar rechts: Theo Pels, Lou van de Linden, Jos Beenhakkers, Cor Groos, Jan Kools, Jan Dielemans, en (slechts gedeeltelijk zichtbaar) trainer Jan Blom.
Voorste rij van links naar rechts Karel Bouwmeester, Leen Engelsman, Jan Pirard, Kees Rijvers, Herman Bouwmeester.

Wij wensen de nabestaanden van Karel heel veel sterke met het verlies van deze Oud-NAC’er.

Jacques Hendriks schreef in 2012 namens BN DeStem een reportage over ‘de Bouwmeester-dynastie’ het lezen waard.

 
Wij komen uit in de: