bezig met laden...

Nieuwsarchief

Seizoen Playing for Success succesvol afgerond

Seizoen Playing for Success succesvol afgerond

03/07/2019

Na een periode van tien weken hard werken bezochten de leerlingen van het laatste traject van Playing for Success van 2018/2019 afgelopen vrijdag voor de laatste keer de NACADEMY. Daar werd, samen met NAC-directeur Luuc Eisenga en in het bijzijn van trotse ouders, de krabbel gezet onder het welverdiende certificaat. Daarnaast presenteerden de leerlingen aan hun ouders wat zij de afgelopen weken allemaal hebben geleerd en uitgevoerd in de NACADEMY.

Het afgelopen seizoen was een jaar waarin leerlingen van meer scholen dan ooit tevoren werden bereikt. Waar het voorheen alleen voor scholen in de gemeente Breda mogelijk was om leerlingen aan te melden voor het project, is het sinds vorig seizoen dankzij de samenwerking met het Regionaal Samenwerkingsverband Breda e.o. voor scholen in regionen rondom Breda ook mogelijk om leerlingen deel te laten nemen aan Playing for Success. Maar liefst 237 deelnemers, afkomstig van 39 scholen, hebben deelgenomen aan het project. Met veel enthousiasme hebben alle leerlingen in het Rat Verlegh Stadion tien weken lang hard gewerkt aan hun zelfvertrouwen en motivatie.

Het enthousiasme van de leerlingen wordt ondersteund met goede onderzoeksresultaten. Het gehele seizoen worden de effecten van het programma gemeten. De deelnemers scoorden goed op het gebied van zelfstandig werken, samenwerken, zelfvertrouwen en motivatie.  Zo heeft ruim 70% van de deelnemers vorderingen gemaakt op het gebied van zelfstandig werken, lukt het het 75% van de deelnemers beter om met andere leerlingen samen aan opdrachten te werken en geeft 75% van de deelnemers aan dat ze door deelname aan Playing for Success hebben geleerd door te zetten ook al vinden ze iets moeilijk. Mooie resultaten waaruit blijkt dat leren in de WoW-omgeving van het Rat Verlegh Stadion de leerlingen de motivatie geeft die ze nodig hebben.

Ook volgend seizoen dient het stadion weer als WoW-omgeving voor leerlingen die aan hun zelfvertrouwen en motivatie willen werken en  daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In september wordt gestart met het nieuwe seizoen. Voor nu wensen wij alle leerlingen een hele fijne en welverdiende zomervakantie!
 
Wij komen uit in de: