bezig met laden...

Nieuwsarchief

Peter Maas aangesteld als Hoofd Scouting

Peter Maas aangesteld als Hoofd Scouting

05/07/2019

NAC Breda heeft Peter Maas aangesteld als Hoofd Scouting. De 49-jarige Roosendaler gaat per 1 augustus aan de slag in Breda en krijgt de opdracht mee om het scoutingsapparaat naar een hoger plan te tillen. De afgelopen vijf en een half jaar was hij actief als internationaal scout bij sc Heerenveen, waar hij de komende weken zijn werkzaamheden afrondt.

Maas gaat al zeker vijfentwintig jaar mee in de voetballerij. Zo begon hij als jeugdtrainer bij toenmalig BVO RBC Roosendaal en werd hij vervolgens hoofdtrainer bij verschillende top amateurclubs, waaronder v.v. Baronie en Halsteren. Ook liep hij tien jaar geleden al eens stage bij NAC. De voormalig oefenmeester reisde daarnaast in 2011 af naar Tuvalu, een Polynesisch archipel in de Pacific ten oosten van Australië, om als assistent-trainer van bondscoach Foppe de Haan ontwikkelingswerk te doen en te presteren op de Pacific Games. Op advies van De Haan haalde sc Heerenveen hem vervolgens naar Friesland, waarvoor hij de afgelopen jaren als internationaal scout beloftevolle spelers opspoorde.

Technisch Directeur Tom van den Abbeele over de aanstelling van Maas: “Peter is een kenner binnen deze regio en heeft, mede dankzij zijn werkzaamheden bij sc Heerenveen, een groot internationaal netwerk opgebouwd. Het doel is om op de langere termijn een stabiel NAC Breda te creëren, dat niet in de problemen hoeft te komen als het in de Eredivisie acteert. Ik ben van mening dat het dan belangrijk is dat het scoutingsapparaat van een hoog niveau is, omdat je daar als club veel winst uit haalt. Aan Peter de taak om dit verder uit te bouwen.”

Peter Maas kijkt uit om te beginnen aan zijn nieuwe uitdaging: “Mijn overstap lijkt op papier misschien een stap terug, maar dat zie ik zelf helemaal niet zo, gezien de potentie van deze club. Er valt nog veel winst te behalen en dat maakt dat ik met veel passie aan de slag ga om een structuur weg te zetten voor de langere termijn. Het einddoel is helder: met NAC gaan presteren op het hoogste niveau en transferwaarde creëren zodat het op alle fronten stabiel wordt. Daarnaast hoop ik nog meer de verbinding te leggen met de Jeugdopleiding. Een mooie uitdaging. Ik kijk ernaar uit om dit met de directie, staf, Hoofd Jeugdopleiding en de rest van de organisatie aan te gaan.”
 
Wij komen uit in de: