bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC wint eerste echte testcase overtuigend

NAC wint eerste echte testcase overtuigend

07/07/2019

NAC heeft zondagmiddag de eerste echte testcase van de voorbereiding goed doorstaan. De ploeg van Ruud Brood won met 3-0 van de Kroatische eredivisionist Lokomotiva Zagreb. Alle doelpunten vielen in de tweede helft en kwamen van het hoofd van Nacho Monsalve en tweemaal van de voet van Andrija Filipovic.

NAC startte met de volgende elf namen op Sportpark Albano in Oudenbosch: Olij, Schouten, Nacho, Riera, Mashart, Lederman, Verschueren, Azzagari, Filipovic, Stokkers, El Allouchi.

De thuisploeg kreeg al vroeg in de eerste helft een penalty tegen. Na een Kroatische corner zag de scheidsrechter een overtreding van een Bredase speler en ging de bal op de stip. Olij had echter een katachtige redding in huis op de strafschop en zag de rebound over het doel vliegen. Aan de andere kant wist NAC weinig grote mogelijkheden te creëren. Stokkers en El Allouchi probeerden het van net buiten de zestien, maar bij beiden stond het vizier niet op scherp.

Na rust kwam NAC er veel meer aan te pas. De ploeg stichtte direct gevaar en het werd beloond met een treffer. Captain Nacho had bij een corner een goede loopactie in huis en kopte hard raak op aangeven van Filipovic: 1-0. Diezelfde Filipovic was verantwoordelijk voor de andere twee treffers van de tweede helft, met een intikker na een gelost schot van Kudimbana en een geplaatst schot na een voorzet van Stokkers. Daardoor eindigde het duel in 3-0.

De volgende oefenwedstrijd van NAC in deze voorbereiding is op zaterdag 13 juli. Dan is Sportpark De Gagelrijzen in St. Willebrord het decor voor het duel tegen KV Kortijk. De bal gaat om 16:00 uur rollen, kaarten zijn verkrijgbaar via NACtickets.nl.
 
Wij komen uit in de: