bezig met laden...

Nieuwsarchief

De historie van: FC Dordrecht - NAC

De historie van: FC Dordrecht - NAC

08/08/2019

NAC Breda begint vrijdag aan het seizoen 2019/2020 in de Keuken Kampioen Divisie. FC Dordrecht is de eerste tegenstander van de Parel van het Zuiden. Een terugblik op de (recente) historie van ontmoetingen met de Dordtenaren.

Onderlinge ontmoetingen
In totaal stonden NAC Breda en de Schapenkoppen in twintig competitiewedstrijden tegenover elkaar. Dat leverde uiteindelijk zestien overwinningen op voor de Bredanaars. Drie keer werd er gelijkgespeeld en één keer bleek FC Dordrecht te sterk voor NAC.

Veel doelpunten
NAC weet regelmatig het doel te vinden tegen de club uit Dordrecht. In twintig competitiewedstrijden scoorde de Parel van het Zuiden vijftig treffers. Gemiddeld wordt er per wedstrijd 2,5 keer gescoord door NAC tegen FC Dordrecht.

Monsterzege
Een duel dat veel supporters nog bijstaat is de wedstrijd van 24 augustus 2015. Toen won de club uit Breda met grote cijfers van FC Dordrecht. In het eigen Rat Verlegh Stadion werd er destijds met maar liefst 7-0 gewonnen. Mats Seuntjens en Kevin Brands scoorden beide twee keer, de andere goals werden gemaakt door Danny Verbeek, Elson Hooi en Uros Matic. Het was een van de grootste zeges in de historie van NAC.

Trackrecord
NAC Breda kan vrijdag voor de vijfde keer op rij winnen van FC Dordrecht. In de afgelopen edities won de Parel van het Zuiden met 1-0, 2-1, 2-0 en 7-0.

Vol uitvak
Aan de Bredase steun zal het niet liggen. De ploeg van trainer Ruud Brood wordt vrijdag gesteund door een vol uitvak. Alle 400 kaarten waren al in rap tempo verkocht.

Het treffen tussen FC Dordrecht en NAC Breda in het Riwal Hoogwerkers Stadion begint vrijdag om 20:00 uur. Martin Pérez heeft de leiding over de wedstrijd.

.

 
Wij komen uit in de: