bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC neemt Rösler over van ManCity

NAC neemt Rösler over van ManCity

16/08/2019

Colin Rösler is sinds vrijdag speler van NAC Breda. De Bredanaars nemen de 19-jarige verdediger over van Manchester City. Rösler heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie jaar en sluit zaterdag aan bij de selectie.

Rösler werd geboren in Berlijn, groeide op in Noorwegen en verhuisde op zijn tiende naar Engeland. Zijn talent bleef niet onopgemerkt door Manchester City, dat hem inlijfde in de jeugdopleiding. Het afgelopen seizoen speelde hij 26 wedstrijden voor City U23, uitkomend in de Premier League 2. Ook nam hij met City deel aan de UEFA Youth League. De mandekker is daarnaast Noors jeugdinternational en op dit moment aanvoerder van de Onder 19 ploeg.

Tom van den Abbeele over de komst van Rösler: “Het was voor de breedte van de selectie noodzakelijk om nog een centrale verdediger naar Breda te halen. We zijn blij dat we Colin definitief over kunnen nemen van City en hem vast hebben weten te leggen voor de komende drie jaar. Het is een kopsterke verdediger die het spel al goed leest en inzichtelijk verdedigt. Ondanks zijn lengte is hij ook behoorlijk wendbaar. Vanwege zijn goede positiespel komt hij zelden in de problemen en is hij in de opbouw betrouwbaar. Hij heeft een goede persoonlijkheid en een enorme drive, met leiderskwaliteiten die nog verder ontwikkeld kunnen worden.”

De eerste reactie van Colin Rösler: “Mijn overstap naar NAC betekent een nieuw hoofdstuk voor mij. Ik wist uiteraard van het samenwerkingsverband tussen Manchester City en NAC en heb op basis van de positieve verhalen de keuze gemaakt om niet op huurbasis, maar definitief naar Breda te komen. Mijn gevoel bij de club is goed en ik zie hier kansen om een betere speler te worden. Vanavond pik ik gelijk een thuiswedstrijd mee en maak ik, weliswaar vanaf de tribune, kennis met de supporters. Ik kijk er erg naar uit en kan niet wachten om te beginnen.”
 
Wij komen uit in de: