bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC huurt Othmane Boussaid van FC Utrecht

NAC huurt Othmane Boussaid van FC Utrecht

19/08/2019

NAC Breda voegt Othmane Boussaid per direct toe aan de selectie. De 19-jarige aanvaller komt op huurbasis over van FC Utrecht en blijft tot het einde van dit seizoen. Boussaid staat deze ochtend direct op het trainingsveld met de rest van de selectie.

Boussaid speelde in de jeugdopleiding van  Lierse SK, waar hij in mei 2017 zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Voor de ploeg uit Lier speelde hij uiteindelijk zeventien wedstrijden en aan het einde van seizoen 2017/2018 maakte de vleugelaanvaller de overstap naar FC Utrecht. Het afgelopen seizoen kwam Boussaid in zeventien Eredivisieduels in actie voor het eerste elftal en speelde hij met Jong FC Utrecht drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. In totaal kwam hij tot een doelpunt en een assist.

Othmane Boussaid over zijn komst naar Breda: “Ik ben uiteraard blij met mijn overstap naar NAC. Vorig jaar was er ook al interesse vanuit Breda, maar toen heb ik voor Utrecht gekozen. Het is mooi dat ik uiteindelijk toch bij deze club terecht kom, waar ik vorig seizoen al een beetje kennis mee heb gemaakt en daardoor weet hoe de beleving hier is. Ik kijk er naar uit om samen met mijn nieuwe teamgenoten onze doelen te gaan behalen en zoveel mogelijk bij te dragen aan hopelijk een mooi seizoen.”

Tom van den Abbeele over de nieuwste aanwinst: “Othmane is een jonge talentvolle speler die op meerdere plaatsen inzetbaar is. Zowel op de linkerflank als op tien kan hij uit de voeten. Hij is daarnaast tweebenig en heeft een goede individuele actie in huis. We halen hem bij de groep zodat we ook in aanvallend opzicht voldoende gestoffeerd te zijn en de trainer voldoende mogelijkheden heeft.”

 
Wij komen uit in de: