bezig met laden...

Nieuwsarchief

Christoffel completeert deelnemersveld NAC Street League

Christoffel completeert deelnemersveld NAC Street League

05/09/2019

Middelbare school Christoffel maakt dit seizoen voor het eerst haar opwachting in de NAC Street League en de NAC Ladies Street League. Daarmee is het deelnemersveld van acht middelbare scholen rond.

Het komende seizoen gaan Christoffel, Graaf Engelbrecht, Internationale Schakelklas, Markenhage, Mencia de Mendoza, OLV Lyceum, Rotonde en Tessenderlandt de strijd aan voor de titel ‘sportiefste middelbare school van Breda’.

In de NAC Street League zijn er niet alleen de gebruikelijke drie wedstrijdpunten te verdienen, maar verdienen teams via het NOAD-puntensysteem nog veel meer punten met Fair Play, het schrijven van wedstrijdverslagen en deelname aan challenges om iets bij te dragen aan de maatschappij. Daarnaast wordt er middels een speciaal lessenpakket aandacht besteedt aan maatschappelijke thema’s als omgaan met geld, de gevaren van social media, een gezonde leefstijl en alcohol en groepsdruk.

Naast de middelbare scholen hebben de basisscholen met de NAC Junior Street League ook hun eigen competitie. Zij turnen op dinsdagen het plaatselijke trapveldje om tot hun eigen stadion. In totaal doen er elf basisscholen mee: De Driezwing, Helder Camara, De Horizon, De Griffioen, De Liniedoorn, Het Noorderlicht, Ons SBO, De Parel, De Tweesprong, De Weerijs en De Wisselaar.

Bij de volgende thuiswedstrijd, NAC – Jong FC Utrecht, wordt er een heus NAC Street League-vak geopend en worden de winnaars van het vorige seizoen nog eens in het zonnetje gezet!

 
Wij komen uit in de: