bezig met laden...

Nieuwsarchief

Ambitieuze zwerfspeler Boussaid wil vlammen

Ambitieuze zwerfspeler Boussaid wil vlammen

13/09/2019

Othmane Boussaid staat vanavond tegenover veel bekenden. De jonge aanvaller wordt dit seizoen door NAC gehuurd van FC Utrecht en neemt het tijdens dit Avondje NAC op tegen zijn vrienden. Op het veld maakt die vriendschap echter even plaats voor een gezonde dosis rivaliteit.

"Vorig jaar begon ik bij Jong FC Utrecht, daarna maakte ik de overstap naar het eerste elftal. Voor mij is het dus wel een speciale wedstrijd, want ik ken alle spelers, het zijn vrienden van me. Ik ga ze daarom voor de wedstrijd wel even succes wensen en zeggen dat ze er een mooie wedstrijd van moeten maken. Op het veld is het vervolgens natuurlijk gewoon een ploeg zoals iedere andere, waarvan moet worden gewonnen. Ik speel nu voor NAC, dus ik ben niet bezig met FC Utrecht."

Boussaid noemt zichzelf een 'zwerfspeler', niet gebonden aan een vaste positie. "Ik kan als linksbuiten, rechtsbuiten en als nummer tien uit de voeten. Ik ben echt een speler die tussen de linies zwerft. Ik moet wel zo spelen, want als ik zwerf, is het moeilijker om mij te verdedigen. Ik ben niet zo groot en stevig, dus ik moet wel bewegen. Als ik stil ga staan, dan word ik aangepakt."

Lees het gehele interview met Othmane Boussiad in De Klok voor het duel met Jong FC Utrecht.

 
Wij komen uit in de: