bezig met laden...

Nieuwsarchief

Raad van Commissarissen opnieuw ingevuld

Raad van Commissarissen opnieuw ingevuld

13/09/2019

Edwin van Baal, Petra van den Broek, Mark Haarman, Robert Coppens en Geert van Poppel vormen de nieuwe leden van de Raad van Commissarissen (RvC). Na het aftreden van de voormalige RvC, is onder leiding van interim-voorzitter van de RvC, Nicole Edelenbos, een zorgvuldige zoektocht gestart naar geschikte kandidaten om het orgaan opnieuw invulling te geven. De nieuwe leden worden voor benoeming voorgedragen tijdens de eerstvolgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders (Dinsdag 1 oktober) en gaan daarna per direct aan de slag.

Aftreden voormalige RvC

In mei gaven leden van de toenmalige RvC te kennen bereid te zijn, hun posities ter beschikking te stellen en af te treden. Joost Gielen (voorzitter) en Joost van Mierlo traden daarbij per 1 juni 2019 terug. Berry van Nes zou aanblijven tot uiterlijk 31 oktober en Berry de Kort en Robert Coppens gaven aan hun rol als commissaris uiterlijk 31 december 2019 te beëindigen. Robert Coppens is sinds oktober 2018 lid van de RvC en heeft te kennen gegeven, nu de samenstelling van de nieuwe RvC bekend is, bereid te zijn als lid (commerciële zaken) opnieuw te worden benoemd. De overige leden, onder wie Nicole Edelenbos, treden gelijktijdig af met de benoeming van de nieuwe leden.

Nieuwe RvC-leden

Voorzitter van de nieuw te benoemen RvC is Edwin van Baal (45). De nieuwe voorzitter uit Zundert heeft sinds het afronden van zijn studies carrière gemaakt in de vastgoedsector en werd in 2015 Groepsdirecteur van de Slokker Bouwgroep B.V., waar hij verantwoordelijk is voor de vestigingen in Breda, Eindhoven en Huizen. Van Baal, die van huis uit NAC-supporter is, neemt een flinke dosis bestuurlijke ervaring mee. Hij komt uit de omgeving van Breda en begrijpt de belangrijke rol van NAC in de regio.

De functie van lid RvC technische zaken zal worden ingevuld door Mark Haarman. De 51-jarige Dordtenaar is een oude bekende van de Parel van het Zuiden. Hij speelde eind jaren ’80 bij de Bredase club. Haarman is daarnaast betrokken bij Oud-NAC en heeft zijn voetbalrelaties uit het verleden goed onderhouden. Na zijn actieve carrière als speler bij NAC heeft hij een master behaald in de studie werktuigbouw in Delft en vervolgens een master Business Administration in Rotterdam. Inmiddels behoort hij tot de trendsetters op het gebied van Maintenance & Asset Management. Hij is een gerespecteerd spreker op internationale seminars en medeoprichter van Mainnovation B.V., een toonaangevend adviesbureau dat gespecialiseerd is in Maintenance & Asset Management.

Petra van den Broek (55), fervent NAC-supporter en regelmatig te vinden op de tribune, treedt toe als lid van de RvC met de portefeuille Financiële zaken. Ze bekleedde tot nu toe verschillende toonaangevende financiële posities in het bedrijfsleven en is een ervaren toezichthouder. Op dit moment is Van den Broek CFO van Spie Nederland, een grote technische dienstverlener, en in die rolverantwoordelijk voor financiën, IT en juridische zaken.

De portefeuille Supporterszaken zal worden ingevuld door Geert van Poppel (39). Geert heeft 25 jaar een seizoenkaart en is sinds twee jaar voorzitter van de Clubraad. Hij heeft in zijn rol aangetoond op verschillende niveaus binnen de NAC-organisatie een volwaardig gesprekspartner te zijn. Hij kent de club, geledingen en andere stakeholders. In het dagelijks leven heeft Geert een eigen distributiebedrijf in levensmiddelen, RefreshID genaamd.


Interim-voorzitter Nicole Edelenbos over de samenstelling van de nieuwe RvC: “Met het benoemen van de nieuwe RvC-leden zijn alle posities binnen de club weer volledig ingevuld, dat helpt voor de verdere stabiliteit en continuïteit. De geselecteerde kandidaten zijn stuk voor stuk experts op hun gebied en nemen allen specifieke kwaliteiten en ervaring mee. Ze hebben veel affiniteit met voetbal en interesse in NAC, waardoor zij in staat zijn hun kennis en kunde te vertalen naar het voetbalbedrijf en een rol als toezichthouder optimaal kunnen vervullen. Ze vullen elkaar goed aan, en vormen daarmee een goed team.”
 
Wij komen uit in de: