bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC speelt teleurstellend gelijk tegen Jong FC Utrecht

NAC speelt teleurstellend gelijk tegen Jong FC Utrecht

13/09/2019

NAC is er vrijdagavond in het eigen Rat Verlegh Stadion niet in geslaagd om te winnen van Jong FC Utrecht. Ondanks vele kansen bleef het in Breda 0-0.

Trainer Ruud Brood startte tegen de beloften uit de Domstad met onder meer Pele van Anholt, Javier Noblejas en Othmane Boussaid in de basis. Daarnaast keerde Nacho Monsalve terug na een blessure.

NAC begon goed aan het treffen met Jong FC Utrecht. Uit een hoekschop kreeg Monsalve een goede kopkans, maar keeper Fabian de Keijzer bracht nog net redding. Het was vaak eenrichtingsverkeer in het Rat Verlegh Stadion.

De Parel van het Zuiden kreeg mogelijkheden via onder meer Monsalve, Boussaid en Ivan Ilic. Boussaid en Luka Ilic hadden na een half uur spelen een grote kans. Een schot van Boussaid werd gestopt door De Keijzer, waarna de rebound van Ilic weggewerkt werd. Noblejas schoot een paar minuten voor rust over.

In de tweede helft ging de jacht van NAC op een doelpunt verder. Stokkers kwam direct na rust net te kort om de bal binnen te tikken en Luka Ilic krulde naast. Jong FC Utrecht stelde daar wat kleine kansjes tegenover. Na een inschattingsfout van Van Anholt moest Nick Olij in actie komen. De goalie hield Odysseus Velanas van scoren af.

Diezelfde Velanas kreeg na een uur spelen een rode kaart na een opstootje met Arno Verschueren. De spanning steeg daardoor in het Rat Verlegh Stadion en de ploeg van trainer Brood kreeg kans na kans. Het was echter te slordig in de eindfase, waardoor het net niet gevonden werd.

Onder andere een schot van Noblejas werd overgetikt, daarna vloog een poging van Boussaid over. Noblejas trof niet veel later de lat met een uithaal. Ook invaller Sydney van Hooijdonk was dichtbij een goal. De aanvaller kreeg een grote kans, maar raakte de bal totaal verkeerd. Er volgde een hectische slotfase, met gele kaarten én mogelijkheden op doelpunten.

Filipovic vond tweemaal keeper De Keijzer op zijn pad en een schot van Verschueren ging over. Aan de andere kant brak de ploeg uit de Domstad uit via Jeredy Hilterman. Olij tradt goed op en hield daarmee zijn ploeg op de nul. Aan de andere kant werd het net echter ook niet meer gevonden, waardoor dit Avondje NAC in een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel eindigt.

Karakteristieken


Opstellingen

NAC: Olij, Van Anholt, Monsalve, Riera (82’ Kudimbana), Noblejas, Verschueren, I. Ilic (66’ Van Hooijdonk), L. Ilic, Boussaid, El Allouchi (59’ Filipovic), Stokkers

Jong FC Utrecht: De Keijzer, Culhaci, Mamengi, St. Jago, Pabai, Brinkman, Velanas, Van Rooijen, El Azrak (46’ Acheffay), Arweiler (81’ Hilterman), Maddy (70’ Van der Velden)


Gele kaarten

NAC: Riera, Monsalve, Verschueren, Filipovic

Jong FC Utrecht: Mamengi, Arweiler, Hake, De Keijzer


Rode kaarten

NAC:

Jong FC Utrecht: Velanas

 
Wij komen uit in de: