bezig met laden...

Nieuwsarchief

Periodetitel: de scenario's

Periodetitel: de scenario's

04/10/2019

NAC staat op ‘pole position’ om de eerste periodetitel te pakken. Aanstaande vrijdag kan dat gebeuren tegen N.E.C. Als de ploeg die eerste prijs van het seizoen op eigen kracht wil pakken, moet er vrijdag gewonnen worden van N.E.C. Nijmegen

De Parel van het Zuiden staat momenteel bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie, met negentien punten uit acht wedstrijden. NAC wordt op de voet gevolgd door SC Cambuur en De Graafschap. Die ploegen hebben allebei achttien punten verzameld in acht wedstrijden.

Bij winst NAC
Als NAC vrijdag weet te winnen van N.E.C. is het duidelijk: dan is de ploeg periodekampioen. Bij winst van de Parel van het Zuiden is de ploeg niet afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

Bij gelijkspel NAC
Bij een gelijkspel is de ploeg dat wel. Mocht NAC niet verder komen dan een remise, dan kunnen SC Cambuur (tegen Excelsior) en De Graafschap (tegen Almere City) de ploeg voorbij streven als zij wel weten te winnen. Momenteel heeft SC Cambuur een iets beter doelsaldo dan de Superboeren.

Bij verlies NAC
Bij een verlies tegen de ploeg uit Nijmegen mengt ook Excelsior zich in de strijd. De Kralingers staan momenteel vierde met zestien punten uit acht wedstrijden. Op doelsaldo staat Excelsior niet ver achter op NAC (+6 om +9), maar op SC Cambuur (+14) en De Graafschap (+12) is die achterstand groter. 

Periodetitels
In totaal zijn er dit seizoen vier periodes, waarvan de eerste loopt van de eerste speelronde tot en met de negende speelronde. Per periode wordt er een team kampioen van de periode. De periodekampioen is het team dat gedurende de negen (periode 1 en 3) of tien (periode 2 en 4) wedstrijden van de desbetreffende periode het meest aantal punten heeft gehaald. Mocht het puntenaantal van meerdere teams gelijk zijn, wordt er gekeken naar het doelsaldo. Is het doelsaldo eveneens gelijk, is het aantal gescoorde doelpunten beslissend. En als dat ook geen beslissing brengt, dient er een beslissingswedstrijd te worden gespeeld op neutraal terrein.

Het team dat periodekampioen wordt, ontvangt bij het behalen van de periodetitel het Bronzen Kampioensschild. Naast het winnen van het Bronzen Kampioensschild, verdient de periodekampioen ook een ticket voor de Keuken Kampioen Play-Offs. Deze worden aan het einde van het seizoen gespeeld en via deze weg kunnen Keuken Kampioen Divisie-ploegen tevens promotie naar de Eredivisie afdwingen.


Huidige top vier Keuken Kampioen Divisie:
1. NAC Breda 8-19 (+9)
2. SC Cambuur 8-18 (+14)
3. De Graafschap 8-18 (+12)
4. Excelsior 8-16 (+6)
 
Wij komen uit in de: