bezig met laden...

Nieuwsarchief

"Deze prijs is een bevestiging dat je het goed doet"

04/10/2019

NAC heeft zich vrijdagavond verzekerd van de eerste periodetitel. De Parel van het Zuiden won met 1-0 van N.E.C. Na afloop stonden onder meer Othmane Boussaid, Mounir El Allouchi, Arno Verschueren, matchwinner Sydney van Hooijdonk de pers te woord. Een greep uit hun reacties.

"Het kampioensschild is best zwaar. Geweldig, deze prijs is een bevestiging dat je het goed doet. Het was geen geweldige wedstrijd, we kunnen voetballend tien keer beter. Maar we winnen nu al een aantal weken achter elkaar. Je streeft naar beter voetbal, je wil het publiek wat geven. Je wint de eerste periode, zonder goed voetbal, maar so be it", zei El Allouchi. "Ik sta hier met volle trots. Ik heb alles meegemaakt bij NAC. Dit is geen kampioenschap, je moet nuchter blijven, maar dit is wel heel mooi meegenomen."

Boussaid keerde terug in de basis. "Ik probeer iets speciaals te brengen. Vandaag speelde ik achter Sydney. Het lukte wat ik voor ogen had vandaag. We hebben kansen gecreëerd. Er waren geen grote kansen, maar er wel kansen. Het maakt niet uit of je in de eerste of tweede helft scoort, zolang je maar wint."

"Het is altijd leuk als je een prijs wint. Het is lang geleden voor de club, dus dit is extra leuk voor de supporters. Ik ben heel blij voor onze supporters. Het doel is promoveren, maar dit is wel leuk, het is iets tastbaars. We spelen niet super, maar we pakken wel punten en staan bovenaan. Het blijven gaan hoort bij deze groep, we krijgen ook motivatie van het publiek. Het is altijd leuk als je iets kan winnen. Het belangrijkste is winnen en rechtstreeks promoveren", aldus Boussaid.

"Het is een mooi ding, ik ben er blij mee", zei Van Hooijdonk. "Ik hou van schieten, ik probeer mezelf in een goede positie te krijgen. Het is perfect, het is een goede bal van Jethro en ik schiet hem echt geweldig binnen." Vader Pierre zat met tranen in zijn ogen op de tribune. "Ik zie aan hem dat het hem wel iets doet. Ik vind het mooi dat ik hem trots kan maken. Het is een beetje onwerkelijk."

 
Wij komen uit in de: