bezig met laden...

Nieuwsarchief

7-6-1989

7-6-1989

07/06/2014

Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat de SLM-ramp zich voltrok. Een vliegtuig van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij raakt in de nacht van 7 juni 1989 twee boomtoppen bij de landing en stort neer. In totaal komen 176 inzittenden om. Eén van de passagiers is Andro Knel, op dat moment speler van NAC Breda.

Knel zat in het vliegtuig als onderdeel van het Kleurrijk Elftal. Deze Nederlandse voetballers met Surinaamse roots voetballen sinds 1986 tegen een Surinaamse topclub, in de strijd tegen armoede en voor de integratie van Surinamers in Nederland. Vanwege dit goede doel reist Knel die bewuste nacht met de meeste van zijn ploeggenoten af naar Suriname. Naast hem komen ook ploeggenoten Ruud Degenaar, Lloyd Doesburg, Steven van Dorpel, Wendel Fräser, Frits Goodings, Jerry Haatrecht, Virgall Joemankhan, Ruben Kogeldans, Ortwin Linger, Fred Patrick, Andy Scharmin, Elfried Veldman, Florian Vijent en Nick Stienstra (coach) om.

Andro Knel was een populaire speler, zowel in Breda als in Rotterdam waar hij zijn carrière begon bij Sparta. Zijn dood maakte dan ook een grote impact bij beide clubs. Tot op de dag van vandaag spelen supporters van beide clubs een vriendschappelijk duel, om de Andro Knel Bokaal, voorafgaand aan een duel tussen de eerste elftallen van beide clubs. Ter herinnering van Knel, maar zeker ook ter verbroedering van beide supportersteams. Zo ook 19 juli aanstaande, als NAC en Sparta tegenover elkaar staan in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een gelegenheid om nogmaals stil te staan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis.
 
Wij komen uit in de: