bezig met laden...

Nieuwsarchief

Ssewankambo op proef

Ssewankambo op proef

28/07/2014

NAC begroette vandaag de Zweedse rechtsback Isak Ssewankambo op de training. De pas 18-jarige Ssewankambo, die Oegandese roots heeft, traint de komende dagen mee. Hij krijgt de kans zich te bewijzen als een meerwaarde voor de eerste selectie.

Ssewankambo voegde zich in 2010 bij de jeugdopleiding van Chelsea toen hij overkwam van het Zweedse Lärje-Angereds IF. Bij de Londense club doorliep hij de jeugdopleiding en kwam hij vorig seizoen uit voor Chelsea -21.

In eerste instantie was de Zweed de vaste rechtsback voor het elftal, maar hij kan ook als centrale verdediger of middenvelder uit de voeten. Hij kwam de afgelopen jaren regelmatig uit voor de nationale elftallen van zijn geboorteland. Hij was onderdeel van Zweden -17 dat tijdens het EK tot de halve finales reikte. Tijdens dat toernooi noteerde hij zes assists, de meeste van alle spelers. Afgelopen juni maakte hij zijn debuut voor Jong Zweden.

Technisch Directeur Graeme Rutjes is blij met de toevoeging van de jeugdinternational: "Met de komst van Ssewankwambo hopen we een rechter verdediger voor de toekomst binnen te halen. Hij heeft zich de afgelopen periode van een goede kant laten zien bij Chelsea en we denken dat hij een goede aanvulling kan zijn voor onze selectie."

NAC hoopt daarnaast de komst van Stipe Perica snel af te ronden. Met het aantrekken van de spits is de selectie rond. Hoofdtrainer Nebojsa Gudelj heeft er veel vertrouwen in dat deze selectie de verwachtingen waar kan maken. "Als Perica zich bij ons voegt hebben we een selectie waarmee we het seizoen aankunnen. De laatste weken zijn we bezig geweest er een hecht team van te maken met het oog op de start van de competitie. Die lijn zetten we de komende tijd door. Als de competitie op 9 augustus begint zijn we er klaar voor."
 
Wij komen uit in de: