bezig met laden...

Wedstrijden

29 JANUARI 2018 / 18:30
KNVB Beker
3
2

Jong NAC

Jong Roda JC


Wedstrijdverslag

NAC 2 heeft maandagavond de tweede zege geboekt in het bekertoernooi voor reserveteams. De ploeg, die onder leiding staat van Jefta Bresser, won met 3-2 van Roda JC 2. De gelijkmaker en winnende treffer vielen pas laat in het duel voor de Bredanaars.

Met flink wat wind en regen was een herfstachtige avond op Sportpark Heksenwiel in Breda. Daar traden de reserveteams van NAC en Roda JC tegen elkaar aan in het kader van het bekertoernooi, waarin zij bij elkaar in de poule zitten. NAC had dit toernooi eerder gewonnen van Helmond Sport (2-0) en verloren van PEC Zwolle (2-1) en Heerenveen (4-0).

De ploeg die begon tegen Roda JC was een mix van beloften uit de eigen jeugd en reservespelers. Karol Niemczycki stond op doel en voor hem namen James Horsfield, Chiro Ntoko, Robbie Haemhouts en Diego Snepvangers plaats. Op het middenveld stonden Lucas Schoofs, Bodi Brusselers en Karol Mets en voorin vormen Paolo Fernandes, Richelor Sprangers en Thomas Agyepong de aanvalslinie. Laatstgenoemde maakte zijn eerste minuten van het seizoen na zijn terugkeer van een blessure.

Hoewel de thuisploeg in de eerste helft de beste kansen kreeg, wist het niet op voorsprong te komen. Standaardsituaties bleken gevaarlijk, maar gingen er niet in en in een 1-op-1 situatie van Sprangers met de keeper bracht die laatste redding. Aan de andere kant viel hij echter wel. Een corner vanaf rechts bleef hangen en viel goed voor een aanvaller van Roda JC, die de bal achter Niemczycki schoot: 0-1. Dat bleek tevens de ruststand.

Na rust kwam NAC tot tweemaal terug van een achterstand. De 0-1 werd weggewerkt door Horsfield vanaf de stip, nadat Schoofs werd gevloerd in de zestien. Na de 1-2 was het de beurt aan Sprangers, die ditmaal wel trefzeker was toen hij werd diepgestuurd. De drie punten bleven zelfs nog in Breda, toen Mets de trekker overhaalde na een afgeslagen corner. Daardoor eindigde het in 3-2.

Het duel van volgende week, een competitiewedstrijd tegen N.E.C. 2 in Breda, is verschoven naar dinsdag 6 februari. Het duel begint om 14:00 uur op Sportpark Heksenwiel.
 
Wij komen uit in de: